Massaal

Woning aan de haven

Dit warme, vriendelijke gezin met drie jonge kinderen werden verliefd op een typische jaren dertig woning gelegen aan een haven. Dit fijne familiehuis biedt voor iedereen een plek om zich terug te trekken. Toch ontbrak nog de juiste touch om het huis als een warme jas te laten voelen.

Fotografie door Debbie Trouerbach

ONZE INTERIOR DESIGNER OVER HET ONTWERP

De hal is de binnenkomer van het huis. Ruim en met veel licht door kleurrijk glas-in-lood. De donkere kleur Pompeian Ash van Little Greene is op alle muren aangebracht. Gedurfd? Zeker. Maar door het rondom en tot aan boven in dezelfde kleur te schilderen, creëert deze intense kleur een enorme rust. De trap is krijgt een antraciet tapijt met licht wafel design, zodat deze aansluit bij het karakter van de balustrade en het opvallende glas-in-lood zonder de aandacht hiervan over te nemen.   

De woonkamer krijgt een warme uitstraling met het Home Made By behang 514000 in de kleur Hazelnoot achter de familiebank. Dit behang oogt alsof het bestaat uit vele rietjes stro, maar is qua materiaal veel praktischer voor een jong gezin. De horizontale lijnen komen terug in de bestaande raamdecoratie naast de bank. En de lichte glans creëert een prettig contrast met de matte Little Greene muurverf in de kleur Slated Lime deep toegepast op de overige wanden. De kleuren in dit behang - geelgoud en zacht beige met een groentint -  vormen de basis voor het stylingadvies. Stijlvolle woonaccessoires zoals vazen, lampen, kussens en bijzettafeltjes in dezelfde tinten brengen rust en worden gecombineerd met messing accenten voor een meer luxe uitstraling.  

Trap
Woonkamer
Eettafel
Keuken

De lange eettafel is de plek om samen mooie herinneringen te maken. De lichte muur in de kleur Slated Lime Mid van Little Greene roept echter om een groot dressoirmeubel. Hiermee ontstaat er veel kastruimte voor het hele gezin én presentatieruimte voor persoonlijke accessoires. Een stijlvolle lamp en enkele kaarsen geven nog meer sfeer op dit donkere meubel. De keukenmuur is geschilderd met de intelligent matt emulsion van Little Greene in de kleur Light Bronze Green 123. Extreem afneembare verf met toch de kalkmatte uitstraling, waardoor de messing kraan en wasbak meer de aandacht mogen trekken. 

De jongste van het gezin wil heel graag een bosachtig thema in zijn slaapkamer. Wie wil er niet slapen tussen de speels getekende konijntjes, vossen, hertjes en eekhoorns op dit Magic Forest behang uit de collectie Newbie van Borastapeter? Bij deze natuurlijke uitstraling past de zachte groentint Sage Greene van Little Green perfect als muurverf op de andere muren rondom.  

De ouderslaapkamer is een rustige plek met een touch van luxe geworden. Achter het bed wordt gekozen voor de warme tint River Silt van Pure & Original en de overige muren krijgen de zacht witte tint Linnen. Deze matte kalkverf heeft een natuurlijk karakter passend bij de uitstraling van het katoenen hoofdboord en het linnengoed. De houten wandpanelen en gordijnen tot op de vloer maken de kamer optisch hoger. De gordijnstof uit de Home Made By collectie is verduisterend geconfectioneerd en heeft een wafelstructuur waarin de warme kleuren van de muren terugkomen. De glans in de stof zorgt samen met de glans van de staande spiegel en van de messing kastdeurgreepjes voor een luxe finishing touch.  

Kinderslaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer

WIL JIJ OOK PERSOONLIJK INTERIEURADVIES?

BOEK EEN DESIGN DATE