Installatie van verticale jaloezieën

Het secuur ophangen van je nieuwe raamdecoratie kun je gerust overlaten aan onze deskundige vakspecialist. Het inmeten en ophangen van verticale jaloezieën is een specialistische klus, daarom geven wij altijd het advies om dit te laten doen door onze vakspecialist. Het enige wat jij hoeft te doen is samen met de vakspecialst het juiste materiaal, bediening en formaat van de lamelbreedte uit te kiezen. We verwelkomen je graag in onze winkel voor een deskundig advies.

BEDIENING verticale jaloezieen

Koord/ketting
Verticale jaloezieën worden standaard uitgevoerd met koord/ ketting bediening. De jaloezie wordt geopend en gesloten met het koord, de lamellen worden gekanteld met de ketting.

Ketting ‘monocommando’
Voor extra bedieningsgemak kan de jaloezie optioneel worden uitgevoerd met één bedieningsketting. Hiermee wordt de jaloezie geopend en gesloten en worden de lamellen gekanteld. De bediening bevindt zich naar keuze links of rechts van de jaloezie. De bedieningsketting en het kettinggewicht worden in dezelfde kleur uitgevoerd als de bovenrail.

Elektrische bediening
Wil je extra bedieningsgemak, kies dan voor elektrische bediening. De verticale jaloezie wordt voorzien van een motor met ontvanger. Deze wordt naar keuze gecombineerd met een afstandsbediening of een draadloze wandschakelaar.

Afstandsbediening
De afstandsbediening is verkrijgbaar met 1, 4 of 16 kanalen. Met de 1-kanaal afstandsbediening bedien je één of meerdere producten tegelijk. Heb je meerdere producten, dan raden wij je de 4- of 16-kanaals afstandsbediening aan, waarmee je de producten tegelijk maar ook onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Voor extra bedieningscomfort kun je kiezen voor de afstandsbediening met scrollfunctie, zodat je de lamellen eenvoudig kunt kantelen.

Wandschakelaar
De wandschakelaar is verkrijgbaar op het formaat van een wandcontactdoos en op een kleiner formaat dat geschikt is voor plaatsing op het raamkozijn.

Tijdschakelaar
Elektrische verticale jaloezieën kunnen met de tijdschakelaar volledig zelfstandig functioneren, ongeacht of er iemand thuis is om ze te bedienen. De tijdschakelaar simuleert aanwezigheid en verhoogt daarmee de veiligheid.

Afstandsbediening met tijdschakelaar
De 6-kanaals afstandsbediening heeft een dubbele functie. Het is een afstandsbediening én tijdschakelaar in één. Hierdoor kun je producten verschillende functies toekennen, afhankelijk van je wensen. Zo kun je producten gelijktijdig laten functioneren, maar ook individueel.

Zon- en temperatuursensor
De zon- en temperatuursensor bestuurt je verticale jaloezieën op zonlicht. Deze sensor speelt in op de zonlichtsterkte en temperatuur en zorgt zo voor warmtewering. De sensor laat bijvoorbeeld de verticale jaloezieën sluiten als de zonsterkte eventueel in combinatie met de temperatuur te hoog is. De verticale jaloezieën gaan automatisch weer open als de zonsterkte afneemt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je woon- of slaapkamer niet te warm wordt en kun je meubelen beschermen tegen de zon. De sensor wordt met een zuignap op de ruit of vensterbank bevestigd. De sensor is draadloos en werkt op batterijen.
 

UITVOERINGEN verticale jaloezieen

Onderafwerking stof

Je hebt de keuze uit één van de onderstaande onderafwerkingen:
- Witte kunststof ketting (standaard)
- Metalen ketting (optioneel)
- Geen onderketting (optioneel)
- Gesealde lamel (optioneel)

Railuitvoering

KLEUR
De smalle en gladde rail is verkrijgbaar in de kleuren wit en aluminium.

PLAATSING
De rail wordt standaard tegen het plafond geplaatst met meegeleverde zilverkleurige steunen. De steunen zijn niet zichtbaar. Voor wandmontage moeten wandsteunen worden besteld.

PAKKETINDELING
Je hebt de keuze uit één van de onderstaande pakketindelingen:
- pakket links
- pakket rechts
- pakket midden
- middensluiting

Bij een metalen onderketting is middensluiting niet mogelijk. Het gewicht van de onderketting beïnvloedt het hanggedrag van de middelste lamellen, waardoor deze teveel van elkaar gaan wijken. Bij schuine ramen schuift het lamelpakket altijd naar de hoogste zijde. Bij toogramen is alleen pakketindeling in het midden mogelijk.

 

LET'S DESIGN TOGETHER!