MENU
Home made by shutters materialen

Materialen Home Made By shutters

Home Made By shutters worden gemaakt uit de beste "A-kwaliteit" houtsoorten, licht en stabiel en goed verwerkbaar. Het hout wordt gecontroleerd ovengedroogd wat de basis is voor een kwaliteits shutter met een lange levensduur.

Houtkwaliteit

De lamellen worden vervaardigd uit kwartiers gezaagd hout: het hout wordt bij de boomstam eerst overlangs in vieren gezaagd en daarna wordt uit elk “kwartier” planken gezaagd die haaks op de jaarringen staan. Hierdoor zijn de lamellen zeer vormvast.

Een drievoudige deuvel-verbinding verzekert een perfecte verbinding van de stijlen, waardoor het verlijmde oppervlakte maximaal is en optimale stevigheid wordt verkregen.

Kleine knoesten en lichte houtnerf structuren zijn de charmes van hout en behoort tot de eigenschappen.

Basic Shutter

De Basic Shutter is een aantrekkelijk geprijsde shutter met een ovale lamel met een breedte van 60 of 90 mm, gemaakt uit Tulpenhout.

Tulpenhout (Yellow Poplar, Amerikaanse Populier) is een zeer stabiele loofhoutsoort. Het hout laat zich prima bewerken en mooi glad afwerken. Het wordt gebruikt in keukenmeubels en omdat het zo stabiel en maatvast is wordt het ook veel gebruikt voor shutters.

• Drie kleuren zijn voor de basisprijs leverbaar, voor de overige kleuren geldt een kleine toeslag

• Grotere afmetingen worden niet geleverd in de tulpenhouten Basic Shutter, daarvoor moet de nog meer vormvaste lindenhouten Style shutter gekozen worden.

Style Shutter

De Style Shutter heeft een vormvaste ovale lamel, met een breedte van 60 of 90 mm, gemaakt uit Lindenhout.

Lindenhout (Amerikaans Basswood) is een exclusieve, uit Amerika geïmporteerde, houtsoort. Het is vormvast, zeer stabiel en daarom uitermate geschikt voor shutters. Het heeft een fijne nerf en is daardoor goed te verwerken en mooi glad te lakken. De Style shutter kan door zijn grotere vormvastheid in grotere afmetingen geleverd worden dan de Basic Shutter. Shutters die worden gecombineerd met de specials (afwijkende vormen) zijn altijd uit Lindenhout vervaardigd.

• Drie kleuren zijn voor de basisprijs leverbaar, voor de overige kleuren wordt een kleine toeslag gerekend 

• Op verzoek zijn ook andere Home Made By, RAL of NCS-kleuren leverbaar.