Home made by shutters materialen

Materialen Home Made By shutters

Home Made By shutters worden gemaakt uit de beste "A-kwaliteit" houtsoorten, licht en stabiel en goed verwerkbaar. Het hout wordt gecontroleerd ovengedroogd wat de basis is voor een kwaliteits shutter met een lange levensduur.

Houtkwaliteit

De lamellen worden vervaardigd uit kwartiers gezaagd hout: het hout wordt bij de boomstam eerst overlangs in vieren gezaagd en daarna wordt uit elk “kwartier” planken gezaagd die haaks op de jaarringen staan. Hierdoor zijn de lamellen zeer vormvast.

Een drievoudige deuvel-verbinding verzekert een perfecte verbinding van de stijlen, waardoor het verlijmde oppervlakte maximaal is en optimale stevigheid wordt verkregen.

Kleine knoesten en lichte houtnerf structuren zijn de charmes van hout en behoort tot de eigenschappen.

Basic Shutter

De Basic Shutter is een aantrekkelijk geprijsde shutter met een ovale lamel met een breedte van 60 of 90 mm, gemaakt uit Tulpenhout.

Tulpenhout is een zeer stabiele loofhoutsoort. Het hout laat zich prima bewerken en mooi glad afwerken.

• Drie kleuren zijn voor de basisprijs leverbaar, voor de overige kleuren geldt een kleine toeslag

• Grotere afmetingen worden niet geleverd in de tulpenhouten Basic Shutter, daarvoor moet de nog meer vormvaste lindenhouten Style shutter gekozen worden.

Style Shutter

De Style Shutter heeft een vormvaste ovale lamel, met een breedte van 60 of 90 mm, gemaakt uit Lindenhout.

Lindenhout is een exclusieve, uit Amerika geïmporteerde, houtsoort. Het is vormvast, zeer stabiel en daarom uitermate geschikt voor shutters. Het heeft een fijne nerf en is daardoor goed te verwerken en mooi glad te lakken. De Style shutter kan door zijn grotere vormvastheid in grotere afmetingen geleverd worden dan de Basic Shutter. Shutters die worden gecombineerd met de specials (afwijkende vormen) zijn altijd uit Lindenhout vervaardigd.

• Drie kleuren zijn voor de basisprijs leverbaar, voor de overige kleuren wordt een kleine toeslag gerekend 

• Op verzoek zijn ook andere Home Made By, RAL of NCS-kleuren leverbaar.

Lak kwaliteit

Lak

Alle voor de shutters gebruikte lakken zijn watergedragen, UV bestendig en voldoen aan de Europese milieuvriendelijke voorschriften. Bij het lakproces worden er voor een optimaal resultaat, na het ontvetten van de materialen, twee lagen grondlak en één laag kleurlak aangebracht. 

Kleur

De wittinten zijn tegen de basisprijs leverbaar. De donkerdere kleuren en beits (beits alleen in Style shutter verkrijgbaar) hebben een kleine kostenopslag. Bovendien zijn tegen een meerprijs de shutters in iedere andere Home Made By, RAL of NCS kleur (editie 2) bestellen. Houdt er rekening mee dat van eenzelfde kleur het kleureffect kan verschillen bij houtsoorten onderling en op andere materialen, zoals aluminium.

Glans

De standaard afwerking van alle shutters is zijdeglans. Optioneel kan voor de Style Shutter gekozen worden voor hoogglans afwerking.  

Structuur

De charme van hout is de grilligheid van patronen en kleuren. Omdat deze grilligheid de basis is van de shutters kan dit kleurverschil (ten opzichte van de staal) of kleine onregelmatigheden veroorzaken.

kleurenpalet

Scharnieren

Opdekscharnieren

Deze zijn uiterst dun, waardoor de ruimte tussen de shutter en het montageprofiel tot een minimum beperkt is. De slagpin, die de scharnier met de shutter verbindt, kan gemakkelijk worden verwijderd waardoor montage en demontage eenvoudig is. De scharnierknoop/pen blijft in het zicht en is leverbaar in vijf verschillende kleuren.

Verborgen scharnieren

Voor wie veel waarde hecht aan een stijlvolle, strakke, egale afwerking die kiest voor verborgen scharnieren: een solide en gerafineerde oplossing voor de knikgedeelde van de shutters met een draairadius van 180°. Door de afwezigheid van een zichtbare scharnierknoop, maken de verborgen scharnieren een mooie gladde afwerking mogelijk.