MENU
Home made by shutters installatie

Home Made By shutters installatie

Zowel de Basic Shutter als de Style Shutter hebben een ovale lamel, waarbij gekozen kan worden uit een lamelbreedte van 60 mm en 90 mm. De bediening is standaard geleverd met een bedieningslat (tilt rod). Optioneel kan tegen een meerprijs worden gekozen voor FreeView bediening.

bediening

Tilt rod

Om de lamellen te kantelen worden shutters standaard geleverd met een bedieningslat in het midden bij elk paneel, ook wel de “tilt rod” genoemd (bij boog- en trapeze modellen aan de zijkant van de hoogste zijde van het paneel). In de bovenregel zit een uitsparing voor de bedieningslat zodat naar boven optimale sluiting verkregen wordt.

FreeView

De “FreeView” is een verborgen bediening welke aan de achterzijde van het paneel aan de zijkant van de lamellen vastgemaakt is. Door het handmatig kantelen van de middelste lamel volgen de overige lamellen vanzelf. De zijstijl wordt aan de achterzijde voorzien van een uitsparing om plaats te maken voor de FreeView bediening. Freeview geeft zoals de naam al aangeeft een nog beter doorzicht in geopende stand.

Elektrische bediening

De shutters worden niet geleverd met elektrische bediening. Hiervoor adviseren wij houten jaloezieën.

Vormen en uitvoering van shutterpanelen

Home Made By shutters kunnen in verschillende modellen worden geleverd, zodat zij voor bijna iedere raamsituatie toepasbaar zijn.

Model Enkelhoog: 
Het model enkelhoog is het standaard, de meest voorkomende shuttervorm. De panelen worden gemaakt voor de volle hoogte van het raam. 

Model Caféstijl:
Bij de caféstijl wordt alleen het onderste gedeelte van het raam met shutters bedekt.

Bijzondere uitvoeringen mogelijk voor:
Uitsparingen, dichte panelen, draaikiepraam en dakraam 

Speciale vormen:
Voor bijna alle raamvormen kan een Home Made By shutter worden geproduceerd.

Zijstijlen

 

Vlakke zijstijl

Door de strakke look wordt deze zijstijl veel toegepast in moderne interieurs. Deze is 28 mm diep en wordt geleverd in 2 breedtematen: 38 en 54 mm. Voor hoge en/of brede panelen adviseren wij de 54 mm stijl om de stabiliteit te waarborgen.

Zijstijl met kraal

De zijstijl heeft een klassieke look door middel van een kraal die in de stijl gefreesd is. Deze zijstijl is 28 mm diep en 38 mm breed.

Astragaal sluiting

Voor zowel de zijstijl met kraal als de vlakke zijstijl kan men optioneel kiezen voor een astragaal sluiting in het midden waar de panelen bij elkaar komen. Dit is om de lichtkier te bedekken.