Home made by shutters installatie

Home Made By shutters installatie

Zowel de Basic Shutter als de Style Shutter hebben een ovale lamel, waarbij gekozen kan worden uit een lamelbreedte van 60 mm en 90 mm. De bediening is standaard geleverd met een bedieningslat (tilt rod). Optioneel kan tegen een meerprijs worden gekozen voor FreeView bediening.

Vormen en uitvoering van shutterpanelen

Home Made By shutters kunnen in verschillende modellen worden geleverd, zodat zij voor bijna iedere raamsituatie toepasbaar zijn.

Model Enkelhoog: 
Het model enkelhoog is het standaard, de meest voorkomende shuttervorm. De panelen worden gemaakt voor de volle hoogte van het raam. 

Model Caféstijl:
Bij de caféstijl wordt alleen het onderste gedeelte van het raam met shutters bedekt.

Bijzondere uitvoeringen mogelijk voor:
Uitsparingen, dichte panelen, draaikiepraam en dakraam 

Speciale vormen:
Voor bijna alle raamvormen kan een Home Made By shutter worden geproduceerd.

Zijstijlen

 

Vlakke zijstijl

Door de strakke look wordt deze zijstijl veel toegepast in moderne interieurs. Deze is 28 mm diep en wordt geleverd in 2 breedtematen: 38 en 54 mm. Voor hoge en/of brede panelen adviseren wij de 54 mm stijl om de stabiliteit te waarborgen.

Zijstijl met kraal

De zijstijl heeft een klassieke look door middel van een kraal die in de stijl gefreesd is. Deze zijstijl is 28 mm diep en 38 mm breed.

Astragaal sluiting

Voor zowel de zijstijl met kraal als de vlakke zijstijl kan men optioneel kiezen voor een astragaal sluiting in het midden waar de panelen bij elkaar komen. Dit is om de lichtkier te bedekken.

Vormen en uitvoering

Voor bijna alle raamvormen kan een Home Made By shutter worden geproduceerd.

KANTELEN VAN LAMELLEN HALF- EN VOLLEDIG OPEN 170°

Voor het kantelen van de lamellen bij speciale uitvoeringen kan men kiezen voor het half openen van de lamellen van 45° tot max. 90° of voor het volledig openen van de lamellen tot ca. 170°.

Bij volledig open (170°) kan men de lamellen zowel naar boven als naar beneden kantelen. Hierbij is de uitsparing voor de lamellen in trapsgewijze vorm. 

Bij de half open worden de lamellen aan de zijkant in het bovenste gedeelte van de shutter schuin (trapeze) of halfrond (bij rond of boograam) gemaakt. Hierdoor kunnen alle lamellen van 45° tot max. 90° naar beneden kantelen, afhankelijk van de schuinte of ronding van de boog.