Home made by installatie rol gordijnen

Installatie rolgordijn

De Home Made By collectie 'rolgordijnen' heeft verschillende installatiemogelijkheden voor elk type raam. Het inmeten van een raam en de installatie van rolgordijnen is een nauwkeurige klus, daarom adviseren wij altijd om onze vakspecialst in te schakelen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om rolgordijnen te bedienen. Dit kan bijvoorbeeld met een ketting of met een app op je smartphone. Rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen waardoor je zelf gemakkelijk de hoeveelheid zonlicht en privacy te bepaalt. Bekijk de bedieningsmogelijkheden voor verschillende ramen:

 

 

stroom | bediening

Bediening


• Rolgordijnen voor rechte ramen kunnen worden uitgevoerd met kettingbediening, Easy up of veerbediening. Voor extra gemak raden we elektrisch bedienbare rolgordijnen aan.

• Standaard wordt het rolgordijn voorzien van kettingbediening. De ketting, kettinghanger en steunen van het rolgordijn worden afgestemd op de kleur van het rolgordijn, maar kun je ook zelf vrij kiezen uit een palet van 6 kleuren. 

• Voor extra bedieningsgemak kies je voor Easy up. Je bedient het rolgordijn met de onderlat en plaatst het hiermee met één soepele beweging in elke gewenste positie. Het rolgordijn wordt standaard voorzien van een montageprofiel en is voorzien van een aluminium onderlat. De onderlat krijgt dezelfde kleur als het montageprofiel.

• Het rolgordijn kan ook worden uitgevoerd met een veer met trekkoord en koordhanger in dezelfde kleur als de onderdelen.

• Voor een extra mooie afwerking kies je voor een koof, zodat de rol van het rolgordijn niet zichtbaar is.


Electrische Bediening

Je bedient met één druk op de knop één of meerdere rolgordijnen met ons draadloze bedieningssysteem (RTS). Daarnaast is het mogelijk om je rolgordijn te bedienen met een PC, tablet of smartphone, in combinatie met andere domoticasystemen. 

Het rolgordijn wordt voorzien van een motor met ingebouwde ontvanger met RTS-techniek van Somfy®. Afhankelijk van de maat van het rolgordijn zijn er verschillende motoren verkrijgbaar:

- Motor 12 V RTS
Deze motor wordt geleverd bij het klein systeem en koofmodel K6 en kan geleverd worden bij koofmodel K2. 

- STROOMVOORZIENING 12 V MOTOR

Opties stroomvoorzieningen | Opties afstandsbediening

 

Rolgordijn voor welk type raam

Draai-kiepramen
Draai-kiepramen zijn erg functioneel omdat je ze op twee manieren kunt openen. Echter, wanneer het raam naar binnen toe geopend wordt, zit vaak de raamdecoratie in de weg.
Een rolgordijn met cassette is dan de perfecte oplossing. Dit systeem wordt op het raam geplaatst zodat je het raam op alle manieren kunt openen. Daarnaast voorkomt het rolgordijn met cassette lichtkieren als verduistering gewenst is.
Je kunt je rolgordijn ook bevestigen op je draai-kiepraam door middel van klemsteunen. Met behulp van spandraden blijft je rolgordijn goed op zijn plek en wordt klapperen voorkomen.

 
Dakramen
Onze op maat gemaakte rolgordijnen zijn ook geschikt voor een dakraam. Bevindt het dakraam zich in een slaapkamer en wil je profiteren van een goede nachtrust? Kies dan voor een verduisterende stof. Doordat de stof aan alle kanten ingesloten zit worden lichtkieren voorkomen.

Badkamer
Kies voor de badkamer de verduisterende variant zodat je altijd verzekerd bent van privacy, deze is er ook in een speciale vochtbestendige stof.  

opties elektrische bediening

Voor de stroomvoorziening kun je kiezen uit de volgende opties:

→ Transformator 12 V 
Je kunt het elektrisch aangestuurde rolgordijn laten   voorzien van een transformator. Je kunt kiezen voor een transformator die geschikt is voor één, drie of zes producten. We adviseren om per ruimte minimaal één transformator  te installeren.

→ Batterijen 12 V
De installatie van de batterijen is eenvoudig. Je bevestigt een buis met batterijen met de meegeleverde clips achter of naast het rolgordijn. Je kunt kiezen uit een houder met AA batterijen of oplaadbare NiMh batterijen. Bestel in het geval van de oplaadbare batterijen ook de oplader. 

→ Zonnepaneel 12 V
Je kunt bij deze motor ook een zonnepaneel bestellen, dat ervoor zorgt dat de batterij zijn voeding houdt. Bestel bij het zonnepaneel ook altijd een oplader voor het eerste gebruik. 

→ Motor 230 V RTS
Deze motor wordt geleverd bij het groot systeem en koofmodel K3 en kan geleverd worden bij koofmodel K2.

→ Motor 230 V
Voor bedrade domoticasystemen bieden we ook de 230 V motor aan. Deze motor wordt geleverd bij het groot systeem en koofmodel K3 en kan geleverd worden bij koofmodel K2. Bij deze oplossing leveren wij geen bedieningen. Je sluit deze motor aan op je eigen domoticasysteem.

Afstandsbediending/schakelaar:

→ De afstandsbediening is verkrijgbaar met 1, 4 en 16 kanalen. Met de 1-kanaals afstandsbediening bedien je een of meerdere producten tegelijk. Heb je meerdere producten, dan raden wij je de 4- of 16-kanaals afstandsbediening aan, waarmee je de producten tegelijk maar ook onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. De afstandsbediening is verkrijgbaar in wit en zilver.

→ Afstandsbediening met tijdschakelaar De 6-kanaals afstandsbediening heeft een dubbele functie.  Het is een afstandsbediening én tijdschakelaar in één. Hiermee kun je producten gelijktijdig laten functioneren, maar ook individueel. De afstandsbediening is verkrijgbaar in wit en zilver.

→ Wandschakelaar De witte wandschakelaar heeft het formaat van een wandcontactdoos.

→ De witte zon- en temperatuursensor bestuurt je rolgordijn op zonlicht. Deze sensor speelt in op de zonlichtsterkte en temperatuur en zorgt zo voor warmtewering. De sensor laat het rolgordijn bijvoorbeeld zakken als de zonsterkte eventueel in combinatie met de temperatuur te hoog is en gaat automatisch weer omhoog als de zonsterkte afneemt. Zo kun je ervoor zorgen dat je woon- of slaapkamer niet te warm wordt en kun je meubelen beschermen tegen de zon. De sensor wordt met een zuignap op de ruit of vensterbank bevestigd.

 

 

 

LET'S DESIGN TOGETHER!