Home Made by plisse gordijnen onderhoud

Onderhoud van plissegordijnen

Ter voorkoming van vervuiling kun je het best de plissé stof regelmatig afstoffen met een plumeau of met een handstofzuiger (op een lage stand) afnemen. Kijk bij het schoonmaken van de plisségordijnen altijd eerst of je de vlekken of stof kunt verwijderen zonder de gordijnen nat te maken. Bij vlekken is het advies deze zo snel mogelijk met lauwwarm water en eventueel met niet synthetisch wasmiddel en een zachte spons af te nemen. Voor informatie over het onderhoud van plisse gordijnen kun je altijd terecht in onze winkel. Onze vakspecialisten informeren je graag.

Verwijderen van stof en vlekken


Verwijderen van stof
Je kunt met een plumeau of een stofdoek het stof gemakkelijk van de plisségordijnen verwijderen. Daarnaast kun je stof of vliegjes verwijderen met een stofzuiger. Doe dit met een kleine zachte en ook schone borstelkop en zuig met een lage stand langs beide kanten naar beneden. Dit zelfde kun je doen met de voorkant van het plisségordijn.

Verwijderen van vlekken
Heb je een vlek op je plisségordijnen? Probeer deze, zoals eerder al is vermeld, dan eerst zonder water te verwijderen. Lukt dit niet dan kun je het volgende proberen om de vlekken te verwijderen.
Een lichte vlek kun je afnemen met een vochtige doek en een lauwwarm sopje. Als je ervoor kiest om water te gebruiken moet je goed opletten of het plisségordijn geen aluminium bevat. 


 

LET'S DESIGN TOGETHER!