Home made by onderhoud dupli gordijnen

Onderhoud dupli gordijnen

Dupligordijnen hebben een isolerende functie dit doordat ze een unieke structuur hebben. Deze zogenaamde ‘honingraatstructuur’ kan stof vasthouden. Kijk bij het schoonmaken van de dupligordijnen altijd eerst of je de vlekken of stof kunt verwijderen zonder de gordijnen nat te maken. Voor informatie over het onderhoud van dupli gordijnen kun je altijd terecht in onze winkel. Onze vakspecialisten informeren je graag.

Verwijderen van stof


Je kunt met een plumeau of een stofdoek het stof gemakkelijk van de dupligordijnen verwijderen. Daarnaast kun je stof of vliegjes verwijderen met een stofzuiger. Doe dit met een kleine zachte en ook schone borstelkop en zuig met een lage stand langs beide kanten naar beneden. Dit zelfde kun je doen met de voorkant van het dupligordijn.


Verwijderen van vlekken

Heb je een vlek op je dupligordijnen? Probeer deze, zoals eerder al is vermeld, dan eerst zonder water te verwijderen. Lukt dit niet dan kun je het volgende proberen om de vlekken te verwijderen. Een lichte vlek kun je afnemen met een vochtige doek en een lauwwarm sopje. Als je ervoor kiest om water te gebruiken moet je goed opletten of het plisségordijn geen aluminium bevat. Het aluminium mag namelijk niet nat worden omdat het dan kan gaan roesten.  

 

 

LET'S DESIGN TOGETHER!

 

 

LET'S DESIGN TOGETHER!