Kleine woonkamer inrichten

Heb je een kleine woonkamer en wil je weten hoe je deze het best kunt inrichten? De interior designers van Home Made By bieden je graag persoonlijk advies. Van ideeën om je kleine woonkamer groter te doen lijken tot tips voor de indeling. Klaar om je te laten inspireren?

Inrichten | Optisch groter | Indeling | Vloer | Bank | Advies

Hoe kun je het best een kleine woonkamer inrichten?

Veel mensen denken dat je voor de inrichting van een kleine woonkamer niet veel keuze hebt. Het tegendeel is waar. Er zijn allerlei mogelijkheden om je kleine woonkamer in te richten. We laten je zien aan welke kleuren je kunt denken voor een ruimtelijk effect, maar ook wat voor een bank ideaal is voor jouw interieur. Lees snel verder. 

Een kleine woonkamer groter laten lijken

Om een kleine woonkamer groter te laten lijken, kun je kiezen voor lichte kleuren op de muren en vloer. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. Minimaliseer rondslingerende spullen en kies voor multifunctionele meubels met opbergruimte. Zo houdt je rommel uit het zicht. Wat denk je van een op maat gemaakte kast? Je kunt dan perfect rekening houden met de schaal van jouw woonkamer. Gebruik spiegels om licht te reflecteren en zo de ruimte te vergroten. En: hang gordijnen dicht bij het plafond om de kamer optisch te verhogen. 

De ideale indeling voor een kleine woonkamer

De ideale indeling? Eigenlijk bestaat die niet. De ideale indeling voor jouw kleine woonkamer is namelijk helemaal afhankelijk van jouw ruimte. Dat niet alleen: ook van jouw persoonlijke smaak en wensen. Onze interior designers kijken graag met je mee hoe jij alles uit de indeling van je kleine woonkamer kunt halen. Bijvoorbeeld door de bank te verplaatsen zodat je de vloer open kunt houden. Of door een spiegel strategisch op te hangen. Plan een Design Date en ontdek jouw ideale indeling.

Kleuren voor een kleine woonkamer

In een kleine woonkamer werken lichte kleuren het best om de ruimte groter te laten lijken. Denk aan neutrale tinten zoals Ivoor, Gips en Vanilla. Ook pastelkleuren geven een gevoel van luchtigheid en ruimte. Deze kleuren weerkaatsen natuurlijk licht beter. Accentkleuren kun je gebruiken voor accessoires en kussens. Zo krijgt je kleine woonkamer karakter.  Loop binnen in onze winkel om onze kleuren in het echt te bekijken.

ivoor

ivoor

gips

gips

vanilla

vanilla

De juiste vloer kiezen

Voor een kleine woonkamer is een lichte en uniforme vloer ideaal. Je wilt tenslotte dat de vloer de ruimte harmoniseert en zoveel mogelijk daglicht reflecteert voor een ruimtelijk gevoel. Onze aanraders: een lichte PVC-vloer of laminaat met een houtnerfpatroon. Denk je aan tapijt? Vermijd drukke patronen en donkere kleuren, omdat deze de woonkamer kleiner doen lijken. Welke vloer je ook zoekt: onze specialisten in de winkel voorzien je van het beste advies. Vloer gevonden? Onze vakmensen leggen ‘m voor je.

Wel of geen hoekbank?

Het is een van de meest gestelde vragen aan onze interior designers. Neem je wel of geen hoekbank in een kleine woonkamer? First things first: dat is helemaal afhankelijk van jouw woonkamer. Over het algemeen neemt een hoekbank veel ruimte in beslag waardoor de kamer er druk en klein uit kan zien. Toch ben je niet automatisch toegewezen aan een kleine, compacte bank. Er zijn namelijk genoeg banken die bestaan uit modules, zodat je zelf de ideale bank voor jouw woonkamer kunt samenstellen. Kom langs voor de mogelijkheden én om proef te zitten.

Persoonlijk advies

Zoals je leest, kunnen we je het best live voorzien van persoonlijk advies. Je bent altijd welkom in een van onze winkels. Onze tip: plan op voorhand een Design Date. Gratis en vrijblijvend verkennen we de mogelijkheden van jouw kleine woonkamer.

Boek een Design Date