Kleine slaapkamer inrichten

Een kleine slaapkamer biedt meer mogelijkheden dan je denkt. Maar waar moet je precies aan denken met inrichten? We denken graag met je mee. Met deze ideeën creëer je een kleine slaapkamer voor grootste dromen.

Schuin dak | Kleur en licht | De juiste kast | Accessoires | Kind | Volwassenen | Inspiratie | Advies

Hoe kun je het best een kleine slaapkamer inrichten?

Een kleine slaapkamer brengt vaak de nodige uitdagingen met zich mee. Je hebt bijvoorbeeld een schuin dak of weinig licht. Of je hebt naast je bed amper plaats voor opbergruimte of accessoires. Geen zorgen: de interior designers van Home Made By staan voor je klaar. Wij zijn er voor jou en je huis. We laten je met liefde zien wat je allemaal kunt doen met een kleine slaapkamer. Loop binnen in onze winkel en vertel ons over je wensen.

Kleine slaapkamer door een schuin dak

Heb je een kleine slaapkamer omdat je dak schuin afloopt? Een slimme inrichting biedt uitkomst voor jouw slaapkamer op zolder. Plaats het bed onder het schuine dak om de beschikbare vloerruimte te maximaliseren. Ook een idee: gebruik ingebouwde opbergruimte onder schuine muren. Overweeg wandlampen of hanglampen om ruimte op nachtkastjes te besparen. En houd decoratie eenvoudig en minimaal om de ruimte open te houden. Hieronder gaan we er een voor een uitgebreid op in.

Slaapkamer vergroten met kleur en licht

Een simpele oplossing om je kleine slaapkamer groter te doen ogen: spelen met kleur en licht. Kies lichte kleuren voor je muren en meubels, zoals wit, pastelkleuren of lichte grijstinten. Door spiegels strategisch op te hangen, maak je je kleine slaapkamer ruimtelijk. En ga voor lichte gordijnen om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Loop gerust binnen in onze winkel voor kleurstaaltjes en advies op maat. Ook voorzien we je graag van een persoonlijk lichtplan.

De juiste kast en opbergruimte in een kleine slaapkamer

Slim gebruikmaken van opbergruimte is essentieel in een kleine slaapkamer. Kies voor meubels met ingebouwde opbergruimte, zoals een bed met lades of een kledingkast met schuifdeuren. Hang planken aan de muur om verticale ruimte te benutten. Ook creëer je extra opslagruimte met haken en hangers aan deuren of muren. Gebruik manden of opbergbakken om kleine spullen in te bewaren. Zo oogt je slaapkamer altijd lekker opgeruimd! Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw slaapkamer? Plan een Design Date met ons!

Accessoires in een kleine slaapkamer

Less is more in een kleine slaapkamer. Houd je daarom in met accessoires zodat de slaapkamer niet te benauwd voelt. Ga voor enkele zorgvuldig gekozen stukken die echt bijdragen aan jouw persoonlijke stijl. Dit minimalisme helpt de kamer ruimtelijker aan te doen voelen en geeft je een gevoel van rust. Nieuwsgierig hoe andere mensen accessoires inzetten in huis? Check deze binnenkijkers!

Een kleine slaapkamer voor je kind

Met een kleine kinderkamer kun je alsnog alle kanten op. Kies multifunctioneel meubilair zoals een hoogslaper. Dan kan je kindje eronder spelen op een warm vloerkleed of knutselen aan een bureautje. Gebruik wandplanken en haken om speelgoed en spullen op te bergen. Of laat ons een kast op maat ontwerpen. Wanneer je investeert in slimme designs, kan je kind nog jaren genieten van zijn of haar kleine slaapkamer. We gaan graag aan de slag met jullie wensen.

Kleine slaapkamer voor volwassenen

Een kleine slaapkamer voor volwassenen kan toch heel functioneel en stijlvol zijn. Met ruimtebesparende meubels kun je meer spullen kwijt dan je nu misschien denkt. Veel mensen vinden een kleine slaapkamer bovendien heel romantisch. Je creëert er eenvoudig een intieme sfeer die in grotere ruimtes lastig te vinden is. Leg dus een warm vloerkleed onder je bed en een mooi sprei erop. Met verlichting die in kleur is aan te passen, bepaal jij de sfeer. Avond op avond.

Inspiratie voor kleine slaapkamer

Jouw huis, jouw thuis. Maak van je kleine slaapkamer een plek waar je elke avond graag naar terugkeert. We inspireren je graag: bekijk onze Home Stories Barn, Park & Loft. Zie het als drie prachtige moodboards met verrassende én samenhangende combinaties van behang, verf, stoffen en meer. Veel kijkplezier.

Persoonlijk advies

Interieuradvies nodig voor je kleine slaapkamer? Plan een Design Date! Daarin dagen onze interior designers je uit om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Geen kant-en-klare oplossing, maar een ontwerp op maat. Jouw kleine slaapkamer speelt de hoofdrol. Zien we je snel in onze winkel?

Mijn huis laten stralen!