Grote woonkamer inrichten

Waar begin je met het inrichten van een grote woonkamer? De mogelijkheden lijken eindeloos. Geen zorgen: onze interior designers weten wat er echt toe doet. Wij voorzien je van persoonlijk advies waarmee je de woonkamer creëert die bij jou past.

Inrichten | Indeling | Gezellig maken | Kastenwand | Advies

Wat is een grote woonkamer?

De definitie van een ‘grote’ woonkamer is vrij persoonlijk. Over het algemeen wordt een woonkamer als groot beschouwd wanneer deze meer dan 20 vierkante meter beslaat. Je hebt dan voldoende ruimte voor verschillende zitplaatsen, meubels en mogelijkheden voor indelingen zonder dat de woonruimte benauwd of krap aanvoelt. Wij staan voor je klaar voor persoonlijk interieuradvies. Tijdens een gratis Design Date bespreken we de grootte en mogelijkheden van jouw woonkamer.

Hoe kun je het best een grote woonkamer inrichten?

Om een grote woonkamer in te richten, is balans essentieel. Creëer verschillende hoekjes voor verschillende activiteiten. Van een eethoek tot een lounge corner. En wat denk je van een werkplek? Gebruik grote meubelstukken om de ruimte op te vullen, zoals een royale bank en een dressoir van formaat. Kies voor grote kunstwerken om de schaal van de kamer te benadrukken en je eigen persoonlijkheid door te voeren.

Indeling van een grote woonkamer

Een grote woonkamer vraagt om een open en veelzijdige indeling. Deel de ruimte op in verschillende zones met behulp van meubelstukken, vloerkleden en verlichting. Gebruik grote meubels om de schaal van de ruimte te benadrukken. Houd ‘looppaden’ vrij door genoeg ruimte tussen meubels te houden. En, ook niet onbelangrijk, gebruik slimme opbergoplossingen om spullen uit het zicht te houden. Laat bijvoorbeeld een kast op maat maken.

Tip: een grote woonkamer in tweeën delen

Ook een optie: deel je woonkamer op in tweeën. Je kunt hiervoor gebruikmaken van roomdividers zoals een boekenkast, kamerscherm, of zelfs gordijnen. Zo ontstaan er twee duidelijk gedefinieerde ruimtes, zoals een zitgedeelte en een eethoek. Op die manier voelt je woonkamer minder groots en leeg, maar heel functioneel en gebalanceerd. 

Grote woonkamer gezellig maken

Het is misschien wel de grootste uitdaging voor mensen met een grote woonkamer: een gezellige sfeer neerzetten. Aan de ene kant wil je de kamer ruimtelijk en open houden, maar aan de andere kant mis je de knusheid en intimiteit. Natuurlijk kom je een heel eind met schilderijen en fotografie, maar ook met kleur op de muur. Kies voor warme kleuren voor instant cosiness. En over warmte gesproken: vergeet de vloerkleden niet. Wandel binnen in een van onze winkels om alle mogelijkheden te bespreken.

Ruimte voor een grote kastenwand

In een grote woonkamer is er genoeg plek voor zowel een boekenkast, als een dressoir en tv-meubel. Maar: je hebt ook de mogelijkheid voor één grote kastenwand. Een kastenwand waarin je al je wensen verwerkt. Met ruimte voor je boeken én servies. Met planken voor curiosa, foto’s of planten. Vertel ons in een Design Date hoe jij het voor je ziet, dan maken wij van al je kastenwand-wensen werkelijkheid.

Persoonlijk advies

Zin in nóg meer inspiratie voor je grote woonkamer? Plan een Design Date voor persoonlijk interieuradvies. Onze interior designers laten je met liefde zien wat er zoal mogelijk is in jouw grote woonkamer. Gratis en vrijblijvend. Maak nu een afspraak.

Boek een Design Date