Grote slaapkamer inrichten

  Het inrichten van een grote slaapkamer begint met ruimtelijk denken. Wat is de beste plaats voor je bed? En waar creëer je een fijne leeshoek of werkplek? Met deze ideeën kun je groots genieten van je slaapkamer.

Laat je inspireren

Inrichten | Kleuren | Wandbekleding en -decoratie | Bed | Kasten op maat | Accessoires | Advies

Hoe kun je het best een grote slaapkamer inrichten?

In een grote slaapkamer verdient je bed alle aandacht. Plaats je bed centraal in de slaapkamer voor een ruimtelijk effect. Creëer meerdere functionele zones in de kamer, zoals een leeshoek, kleedruimte en slaapgedeelte.. Met slimme opslagplaatsen houd je je slaapkamer georganiseerd en rustig. Speel met het licht in de kamer voor extra sfeer. En kies voor grotere kunstwerken of spiegels om lege wanden te vullen. Met persoonlijke accenten maak je de slaapkamer tot slot echt gezellig. Hoe groot deze ook is.

Kleuren voor een grote slaapkamer

Een grote slaapkamer leent zich bij uitstek voor kleur. Diepe kleuren zoals donkerblauw, donkergroen of antraciet staan elegant in een grote slaapkamer, vooral als er voldoende natuurlijk licht is. Ook heb je in een grote slaapkamer de ruimte om te spelen met contrasten en accentkleuren. Met marineblauw, koraalrood of goud, krijg je een slaapkamer met lef. Wil je de slaapkamer wat intiemer en knusser doen ogen? Ga dan voor aardetinten. Loop binnen in onze winkel voor advies op maat.

tent

tent

koraal

koraal

petrol

petrol

Wandbekleding en -decoratie

Bigger is better in een grote slaapkamer. Voor decoratieve items geldt dan ook: groot, groter, grootst. Spiegels, schilderijen en fotolijsten van formaat doen het dan ook fantastisch in een grote slaapkamer. Ze dienen als blikvangers en brengen evenwicht in de uitgestrekte muren. Zo ontstaat er een gevoel van intimiteit en warmte in je slaapkamer. Laat je inspireren door deze binnenkijkers.

Een grote slaapkamer vraagt om maximaal comfort

In een grote slaapkamer is een groot, comfortabel bed een een voor de hand liggende keuze. Het creëert een visueel middelpunt en vult de ruimte goed uit. Natuurlijk zorgt niet alleen het formaat voor comfort. Kies een bed dat past bij je lichaam en leefstijl. Houd je van een zacht matras en complete zondagen in bed met de krant? Neem dat dan vooral mee in je keuze. Heb je een paar bedden op het oog, maar weet je niet zeker welke mooi past bij je woonstijl? We kijken graag met je mee.

Een kast van formaat

Om je grote slaapkamer lekker ruimtelijk te houden, heb je genoeg opbergruimte nodig. Met andere woorden: een kast van formaat. Eentje waarin je al je kleding en accessoires kwijt kunt. Zo blijft je slaapkamer georganiseerd en vrij van rommel. Een grote kast zorgt er bovendien voor dat je grote slaapkamer meer in evenwicht lijkt. Een functioneel meubelstuk dus. En: een stijlvol centerpiece, naast je kingsize bed. We helpen je graag met een kast als onderdeel van je slaapkamer. Zien we je binnenkort in de winkel?

Een grote slaapkamer als oase van rust

Een grote slaapkamer biedt veel mogelijkheden. Met gordijnen of een groot dressoir kun je de kamer opdelen in verschillende zones. Wat denk je van een fijn plekje om te mediteren? Of een hoek waar je gedachten de vrije loop kunnen gaan? Met een comfortabele fauteuil om in weg te dromen en een ruime tafel om ideeën op te schrijven. Een paar grote planten erbij en je creëert een oase van rust.

 

Een grote slaapkamer gezellig maken

Het is een van de vragen die we het meest horen: hoe maak je een grote slaapkamer gezellig? Ons antwoord: met jouw eigen persoonlijke touch. Hang foto’s op of mooie souvenirs van reizen. Een andere absolute tip: investeer in een groot vloerkleed. Daarmee maak je je slaapkamer in één keer gezellig en warm. En met warm refereren we inderdaad ook naar warme voeten.

Interieuradvies voor een grote slaapkamer

  Onze interior designers nodigen je met liefde uit voor een Design Date. Vertel ons hoe jij jouw grote slaapkamer voor je ziet, dan schetsen we samen de kamer van je dromen. Plan nu een date.

Boek een Design Date