MENU

Raamdecoratie voor lastige ramen

We zijn allemaal gek op de zon, maar we willen wel graag zelf bepalen wanneer hij ons huis binnenkomt. Met de juiste raamdecoratie houd jij gemakkelijk de controle over de lichtinval in huis. Staat jouw bureau nét onder een schuin dakraam of heb je draai-kiepramen die naar binnen openen? Dan kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste raamdecoratie. De stoffeerder van Home Made By adviseert je graag.

Hoge ramen

Heb jij een woning met ramen die tot de hemel reiken? Prachtig, maar je zit niet altijd te wachten op een overdosis aan zonlicht. Er zijn verschillende manieren om de lichtinval zelf in de hand te houden. Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen van half transparante stoffen of inbetweens. Zij hebben een betoverend effect op zonlicht en geven een warme sfeer aan de ruimte.

Je kunt ook kiezen voor verticale of horizontale jaloezieën. Door het kantelen van de jaloezieën, reguleer je de lichtinval. De strakke lijnen laten bovendien de ramen nóg groter lijken. Om de ruimte niet te strak en kil over te laten komen, bieden houten jaloezieën – in tegenstelling tot de metalen variant - een warm contrast. Door de jaloezieën te combineren met gordijnen benadruk je de raampartijen, creëer je het ultieme thuisgevoel en verbeter je de akoestiek van de ruimte.

Montage

Er is een verschil tussen het in-de-dag en op-de-dag monteren van raamdecoratie. In-de-dag wil zeggen dat de raamdecoratie tussen het raamkozijn of de muur wordt gemonteerd. Bij op-de-dag montage wordt de raamdecoratie op het raamkozijn, op de muur of tegen het plafond geplaatst. Laat je hierover goed adviseren door de Home Made By stoffeerder

Schuine dakramen

Een schuin dakraam kan heel prettig zijn. Het natuurlijke licht geeft energie en bevordert de productiviteit. Alleen wil je geen last hebben van de zon. Om het zonlicht te verzachten kun je ervoor kiezen om een schuin dakraam te voorzien van een rolgordijn dat je gedeeltelijk of volledig kunt sluiten. De mate van transparantie bepaalt de filtering van het zon- en daglicht. Naast rolgordijnen hebben wij ook plisségordijnen in de collectie. De zigzag-structuur van deze gordijnen zorgt voor een natuurlijke filtering van het licht en geeft de ruimte een speels en sfeervol karakter. Net als rolgordijnen kunnen plissés in een cassettesysteem worden gemonteerd zodat de gordijnen aansluiten bij het schuine dakraam en het raam eenvoudig geopend kan worden.

Erker of serre

In een erker met glas-in-looddetails kunnen plissés of dupligordijnen een uitkomst zijn. Deze kunnen in-de-dag gemonteerd worden op elke gewenste hoogte. De top-down-bottom-up functie maakt het mogelijk om de gordijnen zowel van bovenaf als van onderaf te bewegen. Hierdoor blijven de glas-in-looddetails zichtbaar, maar houd je zonlicht en nieuwsgierige blikken buiten de deur. Het bekleden van de ramen in een erker of serre vraagt om de hulp van een professionele stoffeerder. Deze adviseert je graag over welk type raamdecoratie er technisch gezien wel of niet geplaatst kan worden. Zo zet je met metalen jaloezieën een hele andere sfeer neer dan met vlinderjaloezieën of duo-rolgordijnen. Deze laatste bestaan uit transparante en niet-transparante horizontale banen die een directe inkijk van buiten naar binnen voorkomen en het zonlicht natuurlijk filteren waardoor er een zachte gloed wordt verspreid.

LET'S DESIGN TOGETHER

Boek een design date

LET'S DESIGN TOGETHER

Boek een design date