Home Made By ode aan van gogh behang

Ode aan Van Gogh-behang

Kruip dit najaar vanaf je eigen bank in een meesterwerk van Van Gogh. Voor onze nieuwe Park-collectie zijn we in de nalatenschap van de Hollandse meester gedoken en hebben wij ons laten meevoeren door zijn liefde voor Japanse kunst. Het resultaat is een prachtig behang waarmee jij eenvoudig een echte Van Gogh in huis haalt.

Amandelbloesem van Van Gogh

Vincent van Gogh heeft weinig introductie nodig. Deze negentiende-eeuwse schilder werd in Nederland geboren, maar zijn meest beroemde kunstwerken schilderde hij in Frankrijk. Te midden van het glooiende landschap vereeuwigde hij de Franse natuur op een kleurrijke en krachtige manier. Daarbij liet hij zich inspireren door de Japanse schilderkunst die veel exotischer en vrolijker was dan de traditionele Westerse manier van schilderen. In onze Park-collectie vind je één van zijn meesterwerken als behangdessin terug: Amandelbloesem. Het behang is verkrijgbaar in twee warme kleurcombinaties waarmee je een prachtige basis legt voor een sfeervol (najaars)huis.

Behangkunst door de jaren heen

In de tijd van Van Gogh was behang alleen weggelegd voor de adel. Het behang werd met de hand bestempeld waardoor het een tijdrovende, dure klus was. Het dessin bestond meestal uit een uitvergroot schilderij dat kleurlaag voor kleurlaag op het behangpapier werd gedrukt. Met ons exclusieve Van Gogh-behang beleeft de negentiende-eeuwse behangkunst een eigentijdse comeback. Voor het vervaardigen van het behang wordt gebruikgemaakt van een moderne versie van de traditionele stempelmethode. Nog steeds worden de kleuren per laag aangebracht, maar tegenwoordig gebeurt dat machinaal met drukwalsen waardoor het een stuk sneller gaat. Per minuut rolt er zo’n tachtig meter Van Gogh-behang uit de machine.

Haal Van Gogh in huis

Maak van jouw huis een museum: een plek waar kunst onderdeel uitmaakt van je dagelijkse leven. Nog nooit zag je een schilderij van Van Gogh van zo dichtbij. Vanaf je eigen bank kun je elk detail van zijn meesterwerk in je opnemen. Het Van Gogh-behang is zo gedetailleerd en levendig dat je nooit uitgekeken zult raken. Het bloesembehang is in elke ruimte van het huis toepasbaar. In de eethoek, achter de bank of rondom de schouw, maar ook als statement in de slaapkamer.

De styling van het bloesembehang

Het Van Gogh-behang is de eyecatcher van onze collectie. De ingetogen kleuren van dit meesterwerk vormden het uitgangspunt bij het samenstellen van de Park-collectie. We selecteerden een paar prachtige verfkleuren, waaronder de Home Made By verfkleur Turf. Deze tint kleurt prachtig bij de donkere achtergrond van het bloesembehang. Voor de gordijnen kozen wee een stevige stof in dezelfde goudbruine kleur als de bloesemtakjes op het behang. Door het klassieke behang te combineren met stoere gordijnen en moderne accessoires geef je de ruimte een eigentijdse look.

Persoonlijk thuis

Onze interior designers adviseren je graag over hoe je het Van Gogh-behang kunt toepassen in jouw interieur.