Home Made By onderhoud krijtverf gember

Onderhoud van Home Made By - krijtverf

Mooi geschilderde muren in huis wil je vaak ook graag netjes houden. Daarom is het belangrijk om je geverfde muur goed schoon te maken. Voor informatie over het onderhoud van krijtverf kun je altijd terecht in onze winkel. Onze vakspecialisten informeren je graag. Bekijk onze tips hoe je het schilderwerk het beste kunt onderhouden. 

Reinigen van krijtverf


Een geschilderde muur blijft gevoelig voor vuil en dit heeft een slechte invloed op je krijtverf. Het is dus van belang om je geschilderde oppervlak goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Je verwijdert dan het vuil en zorgt hiermee dat de kwaliteit van je verf niet wordt beinvloedt. Voor de beste levensduur van je met krijtverf behandelde muur reinig je het oppervlak minimaal vier keer per jaar. Let hierbij wel op dat het per ruimte verschilt hoe frequent je het oppervlak moet reinigen. De keukenmuur behoeft vaker een schoonmaakbeurt dan de muur in je slaapkamer. 

Verwijder een vlek direct met een vochtige doek. Het beste is om dit te doen moet een zachte doek en een klein beetje neutraal schoonmaakmiddel. Zo blijft je krijtverf het mooiste. 


Nieuwe laag krijtverf


 

Geef je muur voor het beste resultaat één keer in de vier jaar een nieuwe verflaag. Op deze manier blijft je muur er netjes uitzien en ook nog eens goed beschermd. Na die vier jaar kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een andere kleur krijtverf te kiezen en je interieur een andere uitstraling geven.