NO_31 EXTERIOR SILK

ALKYD LACQUER

EIGENSCHAPPEN | ONZE MAKERS | WAT KAN | VOORBEREIDING | Verwerking | Milieu | VERKRIJGBAAR IN | VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

ZOVEEL MEER DAN EEN LAKVERF

Alles in één. Deze prachtige, subtiele zijdeglansverf is zowel een grond-, voor en aflak. Zo gemaakt dat het houtwerk kan ademen. NO_31 is een vochtregulerende verf die de duurzaamheid verhoogt. Daarnaast is het vooral een gemakkelijk aan te brengen verfsysteem.

Een uitstekende vochtregulerende systeemverf op basis van alkydhars met hoge dekkracht. Deze verf is geschikt als grond, voor,- en aflaklaag. Goede drogingseigenschappen en prima buitenduurzaamheid. Als onderhoudsverf op goed hechtende bestaande alkyd-verflagen bijvoorbeeld in een periodeschema van 10 jaar.

EEN POSITIEVE VERANDERING

Samen met jou willen wij een positieve verandering teweegbrengen, in je huis maar ook in de wereld om ons heen. Om goed geïnformeerd een keuze te maken zijn wij transparant over de manier waarop dit product wordt gemaakt, waar het vandaan komt en de specifieke eigenschappen.

Bij Home Made By geloven we dat een goed leven thuis begint. Daarom combineren we het beste vakmanschap het liefst met pure, natuurlijke materialen om producten te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar je ook helpen om goed & gezond te leven. Dat lukt helaas nog niet bij ieder product, soms kiezen we voor de minst slechte oplossing omdat er geen duurzaam alternatief is. Hier zijn we altijd eerlijk over en we staan ​​met trots achter elk product in onze collecties. Uiteraard zorgen we er altijd voor dat we nooit inleveren op kwaliteit. Ontworpen om trends te overstijgen, dit zijn producten om altijd van te houden en die jouw huis 100% jou maken.

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

• Op basis van alkydharsen, oplosmiddelarm
• Grond-,overgrond-, en afwerklaag in één.
• De ideale onderhoudsverf in een periodeschema
• De natuurlijke uitstraling van het hout blijft intact
• Verwerkt gemakkelijk, eenvoudig bij te werken
• Uitstekende hechting en dekkracht op nieuw en reeds behandeld hout
• Elastisch en vochtregulerend
• Karakteristieke geur
• Professionele kwaliteit
• Zachtglanzende finish
• Intensere kleurdiepte en glans bij meerdere lagen
• Leverbaar in alle Home Made By kleuren

ONZE MAKERS

Als het om onze producten gaat zijn onze eisen ongeëvenaard. We kiezen ervoor om uitsluitend met de allerbeste en het liefst kleinschalige en lokale fabrikanten samen te werken. Vanuit een langdurige relatie streven we er samen met hen naar om de beste grondstoffen te vinden en deze door de meest bekwame vakmensen tot prachtige verfproducten te laten maken.

Onze NO_31 Exterior Silk wordt met passie voor ambacht en milieu in Nederland geproduceerd. Dit wordt gedaan door inmiddels al weer de derde generatie van een kleinschalig familiebedrijf dat volledige gespecialiseerd is in professionele, duurzame schildersverven.

WAT KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Geschikt voor al je houtwerk buitenshuis zoals kozijnen, deuren en vensterluiken. Maar ook uitermate geschikt voor terrasoverkappingen en buitenverblijven.

WAT ZIT ERIN

Samenstelling geldt voor NO_31 Exterior Silk Standaard Wit. Voor sommige kleuren kunnen afwijkingen gelden.

Deze lak is gemaakt van minimaal 63% aan natuurlijke grondstoffen. (herwinbare plantaardige en minerale stoffen)
Bindmiddel: PU-alkydhars
Pigment: Titaanwit
Vaste stof: ca. 77%-gewicht
VOS-gehalte: max. 300 g/ltr
Dichtheid: ca. 1,25 kg/ltr

WAT ZIJN IDEALE OMSTANDIGHEDEN

Verwerken bij een temperatuur tussen minimaal 10°C en maximaal +30°C en bij een relatieve luchtvochtigheid onder 85%. Zorg tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie, dit komt de droging ten goede en is ook prettiger voor jezelf.

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

De ondergrond dient draagkrachtig, schoon, droog en vetvrij te zijn.

Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak om zeker te weten dat de verf goed hecht.

Zorg voor het juiste gereedschap, strijk bij voorkeur uit een strijkvaatje, dan kan het verfblik gesloten blijven.

Nieuw houtwerk: Voor een optimaal resultaat mag het vochtgehalte van het hout niet hoger zijn dan 18%. Scherpe kanten goed afronden. Op kaal hout altijd 3 lagen aanbrengen.

Bestaand werk: Loszittende, gebarsten of gebladderde lagen verwijderen. Goed ontvetten met een daartoe geëigend middel, naspoelen met schoon water, daarna  mat schuren. Kale plekken behandelen als bij nieuw werk. Minimaal 2 lagen aanbrengen.

WAAR KAN JE HET MEE VERDUNNEN

Met max. 10% terpentine, white spirit.

HOE BRENG JE HET AAN

Voor en tijdens verwerking regelmatig goed oproeren. Een gelijkmatige laag aanbrengen met kwast of roller. Bij oude intacte verflagen volstaan meestal 2 lagen. Bij nieuw hout minimaal 3 lagen aanbrengen. Tussendoor mat schuren. 

De buitenduurzaamheid is optimaal bij 3 lagen voor min. 3-4 jaar. Werk tijdig liggende delen en gebreken bij.

HOE LANG MOET JE WACHTEN

NO_31 is stofdroog na circa 4 uur, overschilderbaar na circa 12-24 uur. Droogtijd geldt bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Een lagere temperatuur en/of hogere RLV vertraagt de droogtijd.

HOEVEEL KAN JE ERMEE SCHILDEREN

Circa 12-14 m² per liter per laag. Het rendement kan, afhankelijk van de ondergrond en de applicatiemethode, afwijken.

HOE BEWAAR JE RESTJES

Koel bewaard in goed gesloten originele verpakking tenminste houdbaar tot 12 maanden na productiedatum. Na opening beperkt houdbaar. Houd er rekening mee dat in aangekleurde producten de pigmenten kunnen uitzakken, goed doorroeren voor de volgende verwerking. NO_31 is niet vorstbestendig.

EN ALS JE HET NIET WIL BEWAREN

Zowel vloeibare als opgedroogde resten in de verpakking behandelen als chemisch afval.

WAAR MOET JE VERDER NOG OP LETTEN

Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik.

NO_31 bevat oplosmiddelen, ontvlambare vloeistof en damp. Buiten bereik van kinderen bewaren. Aanraking met de ogen en de huid vermijden. Kan een allergische reactie veroorzaken. Uitsluitend op goed geventileerde plaatsen gebruiken.
Zie het veiligheidsinformatieblad voor veilig en gezond werken.

MET RESPECT VOOR ONZE OMGEVING

Als je aarde net zo lief hebt als wij vragen wij je om de gebruikte verdunning na het reinigen van je kwast of roller niet in de gootsteen weg te spoelen maar te behandelen als chemisch afval.

Gereedschap direct na gebruik reinigen met terpentine of white spirit, gebruik hiervoor een leeg blik of glazen pot. Deze vloeibare resten mogen bij het chemisch afval. Is je kwast of roller volledig ingedroogd dan mag deze bij het huisafval.

VERKRIJGBAAR IN

1 ltr verpakking.

VEILIGHEIDS- EN KENMERKENBLAD

(..)