Raamdecoratie

Assortiment
 • Horizontale jaloezieen

  Horizontale jaloezieen

  De horizontale jaloezie van Home Made By is elegant en bestand tegen vocht. Voor het plaatsen van onze jaloezieën kun je contact opnemen met één van onze winkels.

 • Rolgordijnen

  Rolgordijnen

  Ben je op zoek naar een passend rolgordijn als verrijking voor je interieur? De rolgordijnen van Home Made By zijn een aanwinst in elke woning. In ons assortiment vind je verschillende varianten in uiteenlopende prijscategorieën voor elke ruimte in huis.

 • Duo rolgordijnen

  Duo rolgordijnen

  Ben je op zoek naar een passend rolgordijn als verrijking voor je interieur? De rolgordijnen van Home Made By zijn een aanwinst in elke woning. In ons assortiment vind je verschillende varianten in uiteenlopende prijscategorieën voor elke ruimte in huis.

 • Plissegordijnen

  Plissegordijnen

  Ben je op zoek naar een plisségordijn? Kies dan voor de exemplaren van Home Made By, speciaal geschikt voor ramen met een bijzondere vorm. Ronde ramen, driehoeksramen, schuine ramen en serre ramen kunnen allemaal worden voorzien van onze plisségordijnen.

 • Verticale jaloezieen

  Verticale jaloezieen

  De verticale jaloezie van Home Made By is geschikt bij het bepalen van de beste lichtinval en voor het creëren van een mooie sfeer. Bij Home Made By heb je de keuze uit verschillende lamelbreedtes en materialen. Voor advies neem contact op met de winkel.

 • Vlinderjaloezieen

  Vlinderjaloezieen

  In uitgevouwen toestand zien de vlinderjaloezieën van Home Made By eruit als plissés, waar dit gordijntype eruit ziet als een horizontale jaloezie als deze is uitgevouwen. Het vlindergordijn is eenvoudig in gebruik door haar optrekkoord. Wil je advies ove

 • Dupligordijnen

  Dupligordijnen

  Ben je op zoek naar een gordijn voor vrijwel ieder raamtype? Kies dan voor de dupligordijnen van Home Made By; een zeer geliefd gordijn dat exclusiviteit combineert met een warme uitstraling. Neem voor advies contact op met één van onze winkels.

Horizontale jaloezie aluminium

PRODUCTINFORMATIE

Aluminium jaloezieën zijn strak en elegant, verkrijgbaar in talloze kleuren en bovendien geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Lamelbreedtes | Standaard uitvoering | Decoratieve opties | Kleurmodellen | Bediening| Toepassing

Lamelbreedtes

In de collectie aluminium jaloezieën kun je kiezen uit vijf lamelbreedtes met elk een eigen uitstraling: 16, 25, 35, 50 en 70 mm.

Standaard uitvoering

Je aluminium jaloezie wordt standaard afgewerkt met een aluminium boven- en onderprofiel en ladderkoord.

- De lamelbreedtes 16, 25 en 35 mm worden uitgevoerd met een optrekkoord en een transparante tuimelstaaf.

- De lamelbreedtes 50 en 70 mm worden standaard uitgevoerd met een optrekkoord en een tuimelkoord.

- De kleur van het boven- en onderprofiel is gelijk aan of afgestemd op de door jou uitgekozen lamel.

Wil je jouw jaloezie persoonlijk maken? Kies dan voor een decoratieve optie.

Decoratieve opties:

Ladderband

Met ladderband geef je een extra accent aan je jaloezie. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en twee breedtes. Ladderband met een dessin vormt een echte eyecatcher in je interieur. Bovendien laat ladderband lamelgaatjes die ontstaan door het optrekkoord uit het zicht verdwijnen.

- Ladderband is geschikt voor 50 en 70 mm jaloezieën. 
- Ladderband is beschikbaar in 25 en 38 mm.

25 0f 38 mm?

- Bij een 50 mm lamel, krijg je de vermelde ladderbandkleur in 25 mm breed. Optioneel kun je kiezen voor een andere kleur of 38 mm ladderband. 
- Bij een 70 mm lamel, krijg je de vermelde ladderbandkleur in 38 mm breed. Optioneel kun je kiezen voor een andere kleur in 38 mm.

 

Design

Designuitvoering

Voor een extra strak effect kies je aluminium jaloezieën in de designuitvoering. 

- Het boven- en onderpro el, de tuimelstaaf en koordknop worden uitgevoerd in geborsteld aluminium in één van de drie kleuren: zilver, brons en zwart. 

Designbediening

Het is ook mogelijk om alleen de bediening te laten voorzien van een designuitstraling. 

- De tuimelstaaf en koordknop worden uitgevoerd in geborsteld aluminium in één van de drie kleuren: zilver, brons en zwart. 

 

Kleur modellen

Houd je van een interieur dat net een beetje anders is? Neem dan een kleurmodel. Kies uit de modellen Border, Dip-dye, Shade of stel zelf kleuren samen met het model Vrije keuze

 

Kleur model: Border

Het kleurmodel bestaat uit een witte basis met een zelfgekozen border.

-De border is 20% van de producthoogte.
- De basiskleur is wit, elke kleur is mogelijk als border.
- Het bovenpro el is afgestemd op de kleur van de bovenste lamel, het onderpro el op de kleur van de onderste lamel. 

 

Kleur model: Dip-Dye

In dit kleurmodel worden twee tinten gecombineerd.

- Er zijn twee varianten: Dip-dye Ruby en Dip-dye Grey.
- Leverbaar in de lamelbreedte 25 mm.
- De vlakverdeling is een percentage van de producthoogte. Van bovenaf gezien is de verdeling 40% en 60%.

 

Kleur model: Shade

In het kleurmodel Shade lopen 3 lamelkleuren in elkaar over.

- Er zijn twee varianten: Shade Stone en Shade Taupe. 
- Leverbaar in de lamelbreedte 25 mm. 
- Dit kleurmodel is verdeeld in drie gelijke vlakken.
- Het bovenpro el en de onderdelen zijn afgestemd op de kleur van de bovenste lamel, het onderpro el op de kleur van de onderste lamel. 
 

Kleur model: vrije keuze

Wil je liever zelf de indeling en kleuren bepalen? Kies dan voor het kleurmodel Vrije keuze.

- Dit model is mogelijk in alle lamelbreedtes.
- Geef op je bestelformulier de kleurnummers en de verdeling aan.

 

Bediening

Voor lamelbreedtes 16, 25, 35 mm

Optrekkoord en tuimelkoord

Aluminium jaloezieën in deze lamelbreedtes worden standaard uitgevoerd met een optrekkoord met koordknop en een transparante tuimelstaaf met kunststof handgreep. 

- De bedieningszijde is naar keuze links, rechts of kruislings. 

Kettingbediening

Optioneel kun je kiezen voor kettingbediening.

- Met één ketting regel je het kantelen van de lamellen en het optrekken en neerlaten van de jaloezie. 
- De kunststof ketting is leverbaar in de kleuren wit, beige, grijs en zwart.
- Kettingbediening is geschikt voor 16 en 25 mm lamellen.
- De bedieningszijde is naar keuze links of rechts.

Voor lamelbreedte 25 mm

Easy up

Voor extra bedieningsgemak kies je voor Easy up.

- Easy up is geschikt voor 25 mm lamellen. 
- Je bedient de jaloezie met de bedieningsgreep die aan het onderpro el is bevestigd. Je gebruikt de bedieningsgreep ook voor het kantelen van de lamellen. 
- Als je kiest voor Easy up worden je onder- en bovenpro el en bedieningsgreep uitgevoerd in wit, aluminium of zwart. 
- Easy up is niet geschikt voor vochtige ruimtes.
- Geef aan of je de jaloezie in het kozijn of op het kozijn monteert.

Voor lamelbreedtes 50, 70 mm

Optrekkoord en tuimelkoord

Aluminium jaloezieën in deze lamelbreedtes worden standaard uitgevoerd met een optrekkoord en tuimelkoord met koordknopjes.

- De bedieningszijde is naar keuze links, rechts of kruislings.
- Bij een kruislingse bediening zit het optrekkoord rechts en het tuimelkoord links. 

 

Elektrische bediening

Je bedient met één druk op de knop één of meerdere aluminium jaloezieën. Ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Kies je tevens voor een tijdschakelaar, dan gaan bijvoorbeeld de aluminium jaloezieën ’s ochtends omhoog en ’s avonds automatisch omlaag. Daarnaast is het mogelijk om je aluminium jaloezie te bedienen met een PC, tablet of smartphone, in combinatie met de TaHoma, een draadloos bedieningssysteem van Somfy.

 

Draadloos Lamelbreedtes 16, 25 mm.

Deze aluminium jaloezieën worden geleverd met een 12 V RTS motor. Voor de stroomvoorziening kun je kiezen uit de volgende opties:

Transformator 12 V
Je kunt de elektrisch aangestuurde aluminium jaloezie laten voorzien van een transformator. Je kunt kiezen voor een transformator die geschikt is voor één, maximaal drie of maximaal zes producten. We adviseren om per ruimte minimaal één transformator te installeren. 

Batterijen 12 V
Je kunt ook kiezen voor batterijen. De installatie van de batterijen is eenvoudig. Je bevestigt een buis met batterijen met de meegeleverde clips achter of naast de aluminium aloezie. Je kunt kiezen uit een houder met AA Li batterijen of oplaadbare NiMh batterijen. Bestel in het geval van de oplaadbare batterijen ook de oplader.
 
Zonnepaneel 12 V
 Je kunt bij deze motor ook een zonnepaneel bestellen, dat ervoor zorgt dat de batterij zijn voeding houdt. Normaal gesproken levert dit paneel voldoende energie om de batterijen altijd opgeladen te laten. Per huishouden is in dit geval één oplader nodig om eventueel bij te laden. 

 

Draadloos Lamelbreedtes 16, 25 mm.

- Motor 230 V RTS
Deze aluminium jaloezieën worden geleverd met een 230 V RTS motor. 

Bedrade systemen Lamelbreedtes 50, 70 mm

Motor 230 V

Voor bedrade domoticasystemen bieden we ook de 230 V motor aan. Bij deze oplossing leveren wij geen bedieningen. Je sluit deze motor aan op je eigen domoticasysteem. 

 

Domoticasysteem TaHoma®

Het is mogelijk om aluminium jaloezieën te bedienen met het domoticasysteem TaHoma van Somfy. Je kunt de aluminium jaloezie in combinatie met de TaHoma met een tablet, smartphone of PC bedienen vanaf waar je ook bent, zelfs vanaf je werk- of vakantieadres. Je kunt met de TaHoma verschillende scenario’s maken en deze kun je instellen en af laten spelen op elk moment.

De TaHoma is een kleine box die je eenvoudig installeert.
Je verbindt de TaHoma met het lichtnet en je internetmodem. Alle communicatie met de TaHoma verloopt via een beveiligde server van Somfy. Deze server is net zo veilig als internet- bankieren.

TaHoma is de sleutel tot maximale Home Motion. Met dit domoticasysteem kun je de aluminium jaloezieën samen laten werken met een groot aantal andere producten in huis. Denk hierbij aan het zonnescherm, rolluik of de garagedeur, maar ook aan de verlichting of verwarming. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je raamdecoratie om acht uur ’s avonds sluit, en dat gelijktijdig de verlichting aangaat. Maak zelf scenario’s aan op basis van dagelijkse leefritmes.

 

RTS Bedieningsmogelijkheden

Afstandsbediening

De afstandsbediening is verkrijgbaar met 1, 4 en 16 kanalen. Met de 1-kanaals afstandsbediening bedien je één of meerdere producten tegelijk. Heb je meerdere producten, dan raden wij je de 4- of 16-kanaals afstandsbediening aan, waarmee je

de producten tegelijk maar ook onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Voor extra bedieningscomfort kun je kiezen voor de afstandsbediening met scrollfunctie. Met deze afstandsbedie- ning kun je de lamellen eenvoudig laten kantelen door middel van het scrollwieltje.

 

Afstandsbediening met tijdschakelaar

De 6-kanaals afstandsbediening heeft een dubbele functie.
Het is een afstandsbediening én tijdschakelaar in één. Je kunt producten hiermee gelijktijdig laten functioneren, maar ook individueel. Daarnaast is het mogelijk om de raamdecoratie op elk gewenst tijdstip te laten openen of sluiten door het instellen van de tijdschakelaar.

 

Wandschakelaar

De wandschakelaar is verkrijgbaar op het formaat van een wandcontactdoos.

 

Zon- en temperatuursensor

De zon- en temperatuursensor bestuurt je houten jaloezie
op zonlicht. Deze sensor speelt in op de zonlichtsterkte en temperatuur en zorgt zo voor warmtewering. De sensor laat de jaloezie bijvoorbeeld zakken als de zonsterkte eventueel in combinatie met de temperatuur te hoog is en gaat automatisch weer omhoog als de zonsterkte afneemt. De sensor wordt met een zuignap op de ruit of vensterbank bevestigd. De sensor is draadloos en werkt op batterijen.

Toepassingen

We bieden voor elke raamsituatie passende raamdecoratie. Zo hebben we oplossingen voor draai-kiepramen en deuren. Hieronder vind je ons advies voor verschillende raamsituaties.

2-in-1 model

Het 2-in-1 model is ideale raamdecoratie voor een deur direct naast een raam of voor andere raamcombinaties. 

- Dit model wordt voorzien van één bovenprofiel. 
- Bij een 2-in-1 bovenafwerking worden apart te bedienen jaloezieën geleverd. 
- De breedte van de twee jaloezieën opgeteld kan de maximale breedte van de gekozen uitvoering niet overschrijden.
- De prijs wordt berekend als twee aparte jaloezieën.
- ussen de twee jaloezieën zit circa 1 cm ruimte.

 

Klemsteunen

Voor montage van je jaloezie op draai-kiepramen kun je speciale steunen bestellen, zodat je niet hoeft te boren.

- De steunen zijn geschikt voor 16, 25 en 35 mm jaloezieën. 
- Om te voorkomen dat de horizontale jaloezie gaat klapperen, kun je bij je klemsteunen ook spandraden bestellen.

 

Spandraden

Jaloezieën voor deuren, draai-kiepramen en naar buiten draaiende ramen kunnen worden voorzien van spandraden.

- De spandraden voorkomen dat de jaloezie gaat klapperen.
- De jaloezie wordt voorzien van twee spandraden.
- Leverbaar voor 16, 25, 35 en 50 mm aluminium jaloezieën. 
- Spandraden zijn geschikt voor ramen die kunnen kantelen tot 15 graden.
- Geef aan of je de aluminium jaloezie in het kozijn of op het kozijn monteert.

 

Fixeersteunen

Met xeersteunen kun je het onderpro el van je aluminium jaloezie vastzetten.

- Fixeersteunen voorkomen dat je jaloezie gaat klapperen. 
- Leverbaar voor 16, 25, 35 en 50 mm aluminium jaloezieën.

 

Afstandsteunen

Wil je jouw jaloezie plaatsen op een raam, maar zitten uitstekende onderdelen zoals handgrepen of raamknoppen in de weg? Plaats je jaloezie dan op afstandsteunen.

- De afstandsteunen worden uitgevoerd in de kleur wit.
- De steunen zijn uitschuifbaar van 60 tot 108 mm.