Home Made By Binnenkijker

De stylisten van Home Made By houden ervan om de pure emotie van een warm en welkom thuis door te vertalen naar een interieur. Hoe zij dit realiseren? Eén van onze stylisten legt het ons stap voor stap uit aan de hand van een prachtig project: van ontwerp naar realisatie.

Met welke woonproblemen kwamen de bewoners bij je?

Robert Jan en Suzan leerde ik kennen in de Designstudio van Loods 5 waar ze vol bewondering naar onze gordijnstoffen keken. Gedurende het gesprek kreeg ik steeds meer het idee dat raamdecoratie niet de enige lastige keuze was voor hun nieuwbouwproject, maar dat het verbinden van alle ideeën en elementen eigenlijk nog ingewikkelder bleek. Vooral het verschil tussen de vrouwelijke inbreng van Suzan tegenover het strakke ‘less is more’ van Robert Jan maakte dat hij het vaak te onrustig vond. Daarbij gingen ze van een relatief kleine, maar oergezellig huis naar een prachtige, vrijstaande eengezinswoning. Alles moest nieuw gekocht worden, maar ze wisten absoluut niet waar ze moesten beginnen.

Hoe heb je de bewoners geholpen?

Wat ik vooral merkte tijdens de intake is dat een spik en span huis bij Robert Jan en Suzan al snel in een gezellige chaos verandert dankzij hun drie heerlijke kids. De huidige afstyling in diverse kleine en leuke hebbedingetjes maakte dat het geheel hierdoor inderdaad wat onrustig werd. Ik moest voor hun nieuwe interieur vooral groot denken en zorgen dat al die persoonlijke spulletjes bij elkaar één mooie plek kregen. Het speelse karakter van dit gezin wilde ik graag behouden door kleuren en patronen, maar dan wel zo gedoseerd dat ook Robert Jan zich hier volledig in thuis zou voelen. Vervolgens liet ik ze zien hoe je door de mix in diverse structuren een onwijs mooi, warm en speels interieur kan vormen. En tot slot liet ik het gezin zien dat niet ieder hoekje gevuld hoeft te zijn. Soms is het ook gewoon oke om het leeg te laten.

Hoe is het proces in zijn werk gegaan?

Na een ontzettend leuk en enthousiast gesprek in de Designstudio, heb ik met Robert Jan en Suzan een datum geprikt voor een vrijblijvend intakegesprek op hun adres in Amsterdam. Dankzij dit gesprek kon ik precies zien hoe hun huidige situatie was, maar ook hoe ze leefden, hoe ze zijn en waar ze vooral behoefte aan hebben. Vanuit deze intake heb ik een Design Plan voor ze gemaakt met een moodboard ter inspiratie. De gekozen kleuren zijn zacht, maar ook stoer voor Robert Jan en makkelijk te combineren met vrouwelijke tinten zoals bijvoorbeeld poeder-roze voor Suzan. De warmte van de linnen gordijnen en houten horizontale jaloezieën vormen weer een mooi contrast met de stoere hardheid van de gietvloer. Ze wilden het precies zo hebben! Omdat wij ook alles zelf uit kunnen voeren dankzij de kennis en kunde van onze vakman heb ik het proces direct voor hun in gang gezet en dit van begin tot eind begeleid.

Zijn de bewoners blij met het resultaat?

Ze zijn meer dan blij en gelukkig! Ik heb Robert Jan en Suzan vanaf het begin van de bouw bijgestaan in alle keuzes die hierin gemaakt moesten worden en ik kon op deze manier zorgen dat het eindresultaat precies werd zoals wij voor ogen hadden. Het mooiste compliment vond ik vooral dat hun nieuwe huis direct als thuis voelde en dat al hun gasten direct op de grote bank ploffen. Dat is pure emotie van een welkom en warm gevoel dat ik voor hun vertaald heb naar het interieur. Daar doe je het als stylist echt voor!

Ben je zelf blij met het eindresultaat?

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. De kleuren maken het interieur spannend en gedurfd maar vormen wel een rustig pallet waardoor het in balans blijft. Ook de mix in de diverse materialen komen mooi tot hun recht en laten het geheel hierdoor warm en gezellig aanvoelen. De wand met openhaard heb ik ontworpen en dit hebben zij door een meubelmaker laten uitvoeren. De kastenwand bij de eethoek heb ik eveneens ontworpen en geeft Suzan de ruimte om haar spullen te etaleren. Tot slot geven de grote gebaren zoals het kleed, de bank en de kastenwand het interieur de rust die het nodig heeft in een druk en hectisch gezinsleven.

Wat is jouw stijl van stylen?

Ik houd ontzettend van een interieur met een knipoog of een leuk geintje als eyecatcher. Lekker out of the box maar vooral ontzettend persoonlijk. Die knipoog zorgt er namelijk voor dat het interieur aansluit bij het karakter van de bewoner in kwestie. Daarbij heb ik ook een grote voorliefde voor kleur en de mix in materialen. Of dit nu om een Barn, Loft of Park interieur gaat, die passie voor kleur, materialen en het persoonlijke element zal ik altijd behouden!

Uit de Home Made By collectie

Voor deze Binnenkijker zijn onderstaande producten uit onze eigen collectie gebruikt.

$imageAltTag

Maak een afspraak met onze stylist

Geef je contactgegevens door en je voorkeur aan voor een dag en dagdeel. Ik neem vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Nog geen winkel geselecteerd, maak dan eerst een winkelkeuze.

Kies een winkel