Home Made By Binnenkijker

HOME MADE BY BINNENKIJKER

Van een grachtenpand met 3 meter hoge muren naar een vrijstaand huis met een typisch jaren 90-interieur: Serge en Fiona vonden het een grote stap. De Home Made By stylist heeft het gezin geholpen met het vormgeven van hun nieuwe interieur.

Waarom hebben jullie voor deze woning gekozen?

“Voorheen woonden wij in een mooi grachtenpand in Alkmaar, maar wij kregen steeds meer behoefte aan ruimte om ons heen. Vooral voor ons zoontje Finn. Ik wilde dat hij gewoon lekker buiten kan spelen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken om drukte en verkeer. Van te voren dacht ik dat ik het heel moeilijk zou vinden om uit Alkmaar weg te gaan, maar eigenlijk mis ik de stad helemaal niet. Ik heb veel vrienden en familie in Avenhorn wonen. Ook ervaar ik hier veel meer rust doordat je niet meer wordt meegenomen in de drukte van de stad. Ik kan het gewoon opzoeken nu.”

Waarom wilden jullie een nieuwe inrichting?

“Toen wij dit huis kochten, was het huis heel erg gedateerd. Het was een echte jaren 90-inrichting met veel bruin, plavuizen op de vloer en een keuken achterin het huis. Er moest echt iets aan gedaan worden. Serge en ik weten heel goed wat we mooi vinden en gelukkig lijken onze woonwensen ook heel erg op elkaar. Toch vond ik het moeilijk om er 1 geheel van te maken en te zorgen dat het een echt ‘thuis’ werd.”

Waarom hebben jullie voor een Home Made By stylist gekozen?

“Ik heb best lang op internet gezocht naar een stylist, maar ik kon niemand vinden die echt aan het totaalplaatje voldeed. Wij wilden, met hulp van een stylist, het hele huis aanpakken. Van de kleuren op de muur tot de klinken in de deur. Daarnaast wilden wij dat het echt ‘ons’ thuis zou worden, ingericht naar ‘onze’ woonwensen. Niet dat mensen herkennen wie het huis heeft ingericht zodra zij de kamer binnen lopen. Uiteindelijk kwamen wij uit bij Home Made By. Het gehele concept sprak mij heel erg aan dat zij alles voor ons uit handen konden nemen.”

Hoe is de stylist te werk gegaan?

“Serge en ik hebben allebei een Pinterest-pagina gemaakt met foto’s en elementen van interieurs die wij mooi vonden. Tijdens een gesprek met de stylist van Home Made By hebben wij haar onze pagina’s laten zien en verteld wat onze woonwensen zijn. Zo wilden wij een open en lichte ruimte, een ronde eettafel en moesten een aantal items uit onze vorige woning, zoals de boekenkast, een prominente plek krijgen. Daarnaast wilden wij een praktische woning, want ik wil niet de hele tijd tegen Finn zeggen: pas op voor de vloer! De stylist is hier vervolgens mee aan de slag gegaan en zij heeft echt op basis van onze wensen een plan gemaakt.”

Wanneer is voor jou een huis een thuis?

“Toen we hier net woonden, stonden alle grote spullen er, maar de accessoires misten. Het voelde nog niet compleet. De stylist van Home Made By kwam met een bus vol accessoires aanrijden en heeft het huis afgemaakt. Ze liet de prijskaartjes aan de spullen zitten en ik mocht een paar dagen nadenken over wat ik wilde houden en wat niet. Dat vond ik zo fijn. Zij ziet dingen op een andere manier dan ik, in een groter geheel. Uiteindelijk hebben we bijna alles laten staan. Nu komen we thuis en geeft ons huis rust. Dat is precies wat we wilden.”

Welke plek in huis is het meest bijzonder?

“De ronde eettafel. We zitten hier vaak met het gezin of met vrienden. Afgelopen zaterdag hadden we een feestje. We begonnen in de tuin aan een rechthoekige tafel. Toen het later en kouder werd, zijn we naar binnen gegaan en aan de tafel gaan zitten. Aan een ronde tafel is dat gelijk anders, want je hebt dan echt een gesprek met zijn allen. Dat vind ik heel fijn. De tafel is bewerkt met een bepaalde lak. Wederom lekker praktisch, want daardoor hoeven we niet bang te zijn voor vlekken.”

Uit de Home Made By collectie

Voor deze Binnenkijker zijn onderstaande producten uit onze eigen collectie gebruikt.

$imageAltTag

Maak een afspraak met onze stylist

Geef je contactgegevens door en je voorkeur aan voor een dag en dagdeel. Ik neem vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Nog geen winkel geselecteerd, maak dan eerst een winkelkeuze.

Kies een winkel