Geschiedenis Wilfred Greup

111 jaar lokaal ondernemerschap

Wilfred Greup, 111 jaar lokaal ondernemerschap

Op 7 maart 2019 opende Wilfred Greup, de Woonprofessionals officieel de deuren. Een nieuwkomer is het bedrijf echter niet. Met een rijke historie die terug gaat tot 1908 is Greup een vertrouwde naam als het gaat om ondernemerschap in de woninginrichting en onderhoud.

Het begint in 1908 wanneer grootvader Pieter Kraan een schildersbedrijf/rijtuiglakkerij begint. Na zijn dood wordt het bedrijf voortgezet door zonen Kees en Piet. Na de oorlog maakt het bedrijf een onstuimige groei door. Er komt een spuiterij met luchtcabine en er wordt een begin gemaakt met de verkoop van verf.

De kinderen van Kees Kraan blijken ook ondernemersbloed te hebben. De verfwinkel wordt een doe-het-zelf zaak onder leiding van Ata Kraan. Ook op andere terreinen groeit het bedrijf. Er komt een plaatwerkerij, een takel- en bergingsbedrijf voor het wegslepen van auto’s na ongevallen, een auto-bedrijf en ambulancevervoer.

Eind jaren ’90 zijn de hoogtijdagen voor Kraan. Er werkt ruim 100 man personeel. In 1986 wordt een HUBO-winkel geopend, maar omdat er geen opvolgers zijn worden steeds meer bedrijfsonderdelen afgestoten.

De Kraan-familie leeft voort in Wilfred Greup, een zoon van Aleida Kraan. Wilfred had interesse in de verftak van het bedrijf en nam in het jaar 2000 de verfspeciaalzaak over. Hij bouwde deze om tot een Deco Home vestiging en legde hiermee de basis voor een vertrouwde naam in de regio als het om verf, behang en woninginrichting gaat.

Met de nieuwe stap naar Home Made By toont Wilfred Greup nog steeds veel ondernemerschap in huis te hebben. Hiermee speelt hij in op de veranderende vraag van eindklanten.  Met zijn team zorgt hij voor optimale ontzorgen bij het ontwerpen, inrichting en onderhouden van jouw huis.