Het huis van Monique en Arie

Het (t)huis van Monique en Arie

Monique & Arie wonen al vele jaren naar tevredenheid in hun woning in een randdorp van Rotterdam. De kinderen hebben het ouderlijke huis al een aantal jaren geleden verlaten. Samen hebben ze al enkele aanpassingen in de woonkamer aangebracht maar het lukt niet om alles tot een geheel te maken. Tijdens de eerste kennismaking blijkt dat ze graag rust en eenheid in de ruimte willen ervaren. De piano & gitaar maar ook de TV en de openhaard verdienen een prominente plek in de woonkamer. De open keuken met aansluitende eettafel is een plek waar veel tijd wordt doorgebracht.

Wil jij ook een mooi (t)huis?

Corina over dit ontwerp

Ik ga aan de slag met de ruimte en breng rust door een aantal bepalende lijnen aan te brengen. De open haard wordt weggewerkt in een rechthoekige schouw, met aansluitend een nis voor een stapel haardblokken. Dit brengt sfeer maar blijft in een rustig ogende vorm.
De wanden worden glad gestuct en in de kleur Berk uit de Home Made By collectie geschilderd. De wand vanaf de keuken, achter de zithoek wordt behangen, met een subtiele print met reliëf.
Over de bestaande tegelvloer komt een PVC-vloer met houtprint in de kleur ‘Stro’.
Voor de schuifpui komen royale gordijnen met een zilverdraad verweven door de beige linnen stof.
De TV valt weg tegen de in de kleur Raaf geschilderde wand. Het grote moderne schilderij is het uitgangspunt van het kleurenpalet en krijgt een prominente plek: het wordt achter de eethoek geplaatst.
De kleuren van de woonkamer worden doorgetrokken naar de keuken en ook in de hal worden dezelfde kleuren verwerkt.
De benedenverdieping is een eenheid geworden met lichte maar warme kleuren & materialen.

Kleur- en materiaalpalet

moodboard
2D design
 

Wil jij ook een mooi (t)huis?

Plan dan een Design Date met Corina

Boek een Design Date