HET (T)HUIS VAN Margreet & Arnold

Het (t)huis van Margreet & Arnold

Na ruim 25 jaar in hetzelfde huis te hebben gewoond gaan Margreet en Arnold verhuizen naar een nieuwbouw woning. Op een braakliggend terrein wordt een nieuwe wijk gebouwd met veel soorten woningen. Inclusiviteit en diversiteit is de maatstaf en dat spreek het echtpaar aan. Hun woning staat in het centrum van de wijk en kijkt uit op een centraal park. Het is modern van uitstraling en uitdagend om in te richten. Het woongedeelte beslaat twee etages, beneden de keuken en eettafel en boven de zithoek. Het echtpaar heeft wensen als een kitchenette op de 1e verdieping, voldoende bergruimte en behoefte aan sfeer en behaaglijkheid. Maar waar te beginnen? Daarom schakelen ze mij in.

materialen palet Margreet & Arnold

CORINA OVER DIT ONTWERP

Ik ga aan de slag met de ingewikkelde tekening om de twee etages en de open ruimte van ruim 7 meter hoog te visualiseren. Voor de ramen komen elektrisch aanstuurbare horizontale jaloezieën, die functioneel het zonlicht kunnen dimmen. Een mooi in-between gordijn bij de openslaande deuren, in een Wave plooi op een roede, voegt de warmte en textuur toe. Een grote ovale eettafel biedt plaats voor het gezin en gasten en om de hele hoge wand bij de eetkamer te betrekken splits ik deze op in twee kleuren. De onderkant wordt in de kleur Steppe geschilderd, de bovenkant in de kleur Berk. Een prachtige kleur die licht blijft maar toch warmte aan de ruimte geeft. De keuken is praktisch en compact, precies naar de wens van het echtpaar, maar om meer ruimte te creëren plaats ik een maatwerk kast onder de trap. Door de kast in dezelfde kleur als de wand te schilderen wordt het een rustig geheel. Er is plaats voor een lekker lounge stoel om lekker te relaxen. De woonkamer op de 1e etage heeft een techniek kolom die ik wegwerk door er een kastenwand aan beide zijden naast te maken. Er wordt een kitchenette gemaakt die afsluitbaar is met schuifdeuren.De zithoek krijgt een donkere wand om de ruimte meer compact en knus te maken. Voor de ramen hangt over de hele breedte een gordijn in een mooie Wave plooi. De houtlook PVC vloer op beide verdiepingen geeft het geheel een warme uitstraling. Het echtpaar kan hier heerlijk wonen voor de komende jaren.

KLEUR- EN MATERIALENPALET - Begane grond - keuken

MOODBOARD & 3D DESIGN - Begane grond - keuken

moodboard
materialen palet
palet materialen

MOODBOARD & 3D DESIGN - verdieping - woonkamer

moodboard woonkamer

KLEUR- EN MATERIALENPALET - verdieping - woonkamer

WIL JIJ OOK EEN MOOI (T) HUIS?

Plan dan een Design Date met Corina

Boek een design date

Corina Buijten