Het thuis van Jeanina en Louis

Jeanina &Louis zijn onlangs van het rustige buitenleven uit de polder naar de stad verhuisd. Ze hebben een appartement in een oude suikerfabriek gekocht. Ze zijn allebei druk met hun werk en spreken veel buiten de deur af met vrienden en kennissen. Thuis is echt hun plek. Hier genieten ze veelal met zijn tweeën van de rust. In de weekenden zijn ze veel buiten in de natuur. Ze zijn zelf stoer en no-nonsens.

Corina over dit ontwerp

Omdat Jeanina en Louis van nul af starten wisten ze niet goed waar ze moesten beginnen. Ze schakelden Home Made By in. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat Louis de voorkeur geeft aan stoere industriële materialen maar Jeanina haar voorkeur meer uitgaat naar zachte en natuurlijke kleuren en materialen.
In het kleurenpalet van het Designplan heb ik een combinatie van beide stijlen gemaakt; De voorkeur van Louis is vertaald in de blauwe tinten en het natuurlijke effect van wuivende halmen komt terug in de houten vloer. Voor de grote glazen pui komt een “gaas” vitrage in een staal-blauwe tint, dezelfde kleur wordt doorgevoerd in de plissé raambekleding voor de overige ramen. Op de muur in de woonkamer komt een staalblauw behang. De rest van de muren blijft licht en achter de keuken komt een licht-grijs behang met een betonlook. Dividers verdelen de ruimte in functionele gedeeltes. Een hoogpolig rond kleed bij de riante loungebank maakt het geheel behaaglijk; het appartement is echt een plek waar Jeanina & Louis zich prettig en thuis kunnen voelen.

Kleur- en materiaalpalet

moodboard
2D impressie

Wil jij ook een mooi (t)huis?

Kies dan een Design Date met Corina

Boek een Design Date