HET (T)HUIS VAN ton en jaqueline

Het (t)uis van Jacqueline & Ton: de woonkamer

Jacqueline & Ton wonen in het centrum van een oud stadje in een bijzonder huis; een voormalige winkel. Dit maakt het huis absoluut geen standaard huis. Vorig jaar heb ik voor deze klanten hun slaapkamer mogen ontwerpen en nu vragen ze mij om hun te helpen met de woonkamer en aangesloten werkkamer.

palet Ton en Jacqueline

Omdat de wanden in het ruim 150 jaar oude huis op meerdere plaatsen schuin lopen is het lastig om een goed beeld van de ruimte te krijgen. Daarom maak ik een 3D visualisatie en help de klant hiermee een beter beeld te krijgen van hoe hun huis er straks uit kan gaan zien.Ik draai de indeling om en plaats de zithoek bij de voorgevel. De riante ruimte wordt opgevuld door een grote hoekbank zodat er voldoende ruimte is om vrienden en kennissen uit te nodigen. Door semi-transparante rolgordijnen te plaatsen, worden de passanten die over de stoep voor het huis wandelen buitengesloten. Er komt wel voldoende daglicht binnen maar de privacy blijft behouden. Mooie los vallende gordijnen in een WAVE plooi hangen over de breedte van de gevel en kleden de ruimte aan. De eethoek staat achter in de woonkamer en biedt ook voldoende plaats voor gasten. De grote vitrinekast staat tegen de lange wand en werkt als een scheiding tussen de verschillende functies van de ruimte. De werkkamer achter de woonkamer wordt aangepast door het grote bureau langs de lange wand te zetten. Twee lounge stoelen bij de haard maken de ruimte een prima plek om lekker te lezen of muziek te luisteren. De inkijk vanuit de woonkamer is veel aantrekkelijker geworden en het daglicht via de schuifdeuren en het grote zijraam wordt beter benut.De woonkamer en werkkamer zijn sfeervol en uitnodigend.

KLEUR- EN MATERIAALPALET

Moodboard & 3D design

moodboard woonkmamer
3D design
boards
materialen palet

WIL JIJ OOK EEN MOOI (T) HUIS?

Plan dan een Design Date met Corina

BOEK EEN DESIGN DATE