moodboard jan en jannetje

Het (t)huis van Jannetje en Jan

Jannetje en Jan zijn geboren en getogen op het eiland waar ze nu wonen. Hun huis is bijzonder met een woonverdieping op de 1e etage. Hierdoor hebben ze vanuit de woonkamer een prachtig uitzicht over het water van het aangrenzende meer. Hun huis is ruim 15 jaar geleden opnieuw ingericht maar nu willen ze het graag nog een keer goed doen. Hun volwassen zoon gaat op kort termijn het huis uit.
Hun wens is om van het prachtige uitzicht volop te blijven genieten, de locatie van de zithoek is daardoor bepaald. Een grote TV, in de avond “vrij” kunnen zitten i.v.m. inkijk van wandelaars, een ronde eettafel en een wijnkoelkast voor in de keuken zijn enkele van de wensen van het echtpaar. En bovenal een moderne look waarbij de zichtlijnen van de ruimte belangrijk zijn.

WIL JIJ OOK EEN MOOI (T)HUIS?
materialen palet jan en jannetje

Corina over dit ontwerp

Een 3D ontwerp helpt om Jannetje & Jan hun nieuwe woonkamer te visualiseren en ik ga aan de slag met de ruimte. De haard in de hoek wordt verplaatst naar het midden van de lange wand en hierdoor wordt een scheiding gecreëerd tussen de twee functies; de zithoek en de eettafel.
De wanden krijgen een licht grijze of beige tint om zo de ruimte licht en vriendelijk te maken.
De wand waar de TV staat wordt in een zachte lichtblauwe kleur geschilderd, zie prachtig combineert met het uitzicht door de ramen. Voor de ramen hangt een bijzondere raambekleding; een plissé met een kleurverloop van donker naar licht. Ook dit combineert prachtige met de palet van het water. Voor de ramen hangt een subtiel licht grijs gordijn welke de ruimte aankleed met een warm gevoel.
De vloer is een prachtige PVC met een houtmotief, die de woonkamer ruimtelijker maakt. In de keuken wordt de PVC in een zandkleurige betontegel gelegd. De wand van de eethoek wordt behangen met een streep-reliëf behang waarin de kleuren van de ruimte samen komen.
Hetzelfde kleuren palet wordt bij de entree, in de hal doorgetrokken. Het huis oogt licht, vriendelijk maar heel behaaglijk en warm.

KLEUR- EN MATERIAALPALET

moodboard
3D tekening
materialen palet
materialen palet
 

WIL JIJ OOK EEN MOOI (T)HUIS?

Kies dan een Design Date met Corina

BOEK EEN DESIGN DATE

Boek een Design Date