de 5 meest gemaakte schilderfouten

de 5 meest gemaakte schilderfouten

Het schilderen van de buitenkant van je huis is pure vakmanschap. De 5 fouten die het meest gemaakt worden tijdens het schilderen van de buitenboel lees je hieronder.

1. Schilderen met té heet of té koud weer

Ga je schilderen in de winter, dan kan de verf erg lang nat blijven, waardoor het zelfs kan bevriezen. In de zomer loop je door hoge temperaturen juist weer het risico dat de verf kan gaan koken. De ideale temperatuur ligt ongeveer rond de twintig graden.

2. Verf van slechte kwaliteit gebruiken

Verf voor de buitenkant van het huis heeft ontzettend veel te voorduren. Indien je kiest voor een verf met slechte kwaliteit, dan ga je dit snel terug zien en moet je waarschijnlijk eerder dan gepland weer aan de slag.

3. Slechte voorbereiding

Goed schilderwerk begint met een goede voorbereiding. Zo moet, voor het beste resultaat, de ondergrond volledig glad zijn. Dit betekent dat gaten moeten worden gedicht, slecht hechtende verflagen moeten worden verwijderd en alles goed geschuurd moet worden. Doe je dit niet, dan kan de verf niet goed hechten.

4. Dichtkitten van kieren

Vocht heeft altijd een uitweg nodig. Indien je alle kieren tussen steen en het houtwerk afsluit, dan loop je het risico dat de kozijnen gaan bladderen.

5. In één keer het hele huis schilderen

Het schilderen van de buitenkant van je huis is een kostbare aangelegenheid. Je zult echter zien dat niet altijd al je schilderwerk in één keer vernieuwd hoeft te worden. Verf aan de zonkant van je huis heeft altijd meer te voorduren dan de schaduwkant. Het kan dus heel goed dat dit jaar maar de helft van je huis aan een nieuwe verflaag toe is. Zo kan je het schilderwerk gemakkelijk over meerdere jaren verspreiden.

Zoals je leest, heb je voor het schilderen van de buitenkant van je huis echt een professionele schilder nodig. Van het treffen van de perfecte voorbereidingen tot het dichtkitten van de kieren – de vakman van Home Made By houdt met tal van zaken rekening.



Naar uitgelicht product