Behang – alle soorten op een rij

De makkelijkste manier om iedere ruimte in huis te voorzien van een frisse, nieuwe uitstraling? Door te werken met behang. De uitgebreide collectie van Home Made By maakt het mogelijk om volop te variëren en met gemak een stijl neer te zetten die perfect past bij de rest van je interieur.

Van natuurlijk tot grafisch en van modern tot klassiek – je vindt de meest uiteenlopende stijlen bij Home Made By. Maar niet alleen in uiterlijk vind je grote verschillen, ook in type kun je alle kanten op. Tijd om de verschillende soorten onder de loep te nemen.

Papierbehang

Heb je een klein budget, maar zou je wel graag een grote verandering in je interieur willen maken? Papierbehang is een stuk goedkoper dan andere behangsoorten. Papierbehang is opgebouwd uit een zogenaamde onder- en bovenlaag. Zodra er vuil op het behang komt, dan biedt de bovenste laag bescherming. Het nadeel van papierbehang is dat dit type niet bijzonder slijtvast is. Dat maakt papierbehang ook een goede keuze voor in de kinderkamer.

Vinylbehang

Vinylbehang komt in vele soorten en maten. Zo heb je behang waarvan het gehele materiaal bestaat uit vinyl, maar ook behang waarvan slechts de toplaag uit vinyl bestaat. Vinylbehang is een stuk sterker dan andere vinyltypes. Ook vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd op een vinylbehang. Om deze reden wordt dit behangtype vaak gebruik in openbare ruimtes.

Glasvezelbehang

Heb jij thuis beschadigde wanden die je graag zou willen voorzien van een nette uitstraling? Dan biedt een glasvezelbehang wellicht een mooie oplossing. Met glasvezelbehang breng je structuur aan in je huis, wat zorgt voor een dynamische uitstraling. Daarnaast is dit type behang sterk, makkelijk over te schilderen en slijtvast. Bovendien krimpt dit type behang nauwelijks tijdens het aanbrengen.

Vliesbehang

Maak jij graag duurzame keuzes als het op je interieur aankomt? Vliesbehang bevat geen bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu en is daarnaast ook nog eens biologisch afbreekbaar. Ook handig om te weten: vliesbehang is bijzonder makkelijk om aan te brengen. Je smeert de lijm direct op de muur, waarna je het behang direct kunt aanbrengen. De behangtafel is met het vliesbehang dus verleden tijd!

$imageAltTag

Maak een afspraak

Geef je contactgegevens door en je voorkeur aan voor een dag en dagdeel. Onze stoffeerder neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Nog geen winkel geselecteerd? Maak dan eerst een winkelkeuze.

Kies een winkel